Kumluca Belediyesi personeline, A sınıfı İş Güvenliği ve İş Sağlığı uzmanları tarafından eğitim verildi.

Kumluca Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye çalışanları katıldı. Belediye Personeline eğitim veren Makine Mühendisi A sınıfı İş Güvenliği ve İş Sağlığı uzmanı Cahit Berker, iş kazaları ve meslek hastalıklarının büyük bölümünün alınacak tedbirlerle önlenebileceğini söyledi.

 

Çalışanlarının amacının iş yapmak olduğunu, bunu yaparken de önceliğinin kendi can güvenliğini sağlamak olduğunu ifade eden Berker, bu konuda iş verenin de çalışanların iş güvenliği ve iş sağlığını gerektirecek ortamı sağlamakla yükümlü olduğunu belirtti.

 

Toplantıda konuşan C sınıfı İş Güvenliği ve İş Sağlığı uzmanı Kimyager Semih Erikli de, iş yeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalıklarından doğan hukuki sonuçlar, kimyasal, fiziksel risk etmenleri, işyerindeki tehlikeler hakkında belediye personeline bilgiler verdi.

 

Toplantının sonunda konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, iş yaparken öncelikle çalışanların kendi güvenliğini düşünmek zorunda olduğunu bu konuda belediye olarak kendilerinin de personelin iş güvenliği ve iş sağlığını sağladıklarını söyledi.

 

Birim müdürlerine seslenen Çetinkaya, “Hizmet ederken önceliğimiz personelimizi sağlık ve güvenliği olmalıdır. Hiçbir iş bir insanın canından daha önemli değildir. Bu konuda hiç kimse kendi canını ortaya koyarak risk almaya çalışmasın. Yapılacak bir iş varsa önce güvenliğini alarak işi yapsın. Aksi takdirde ortaya hiç birimizin istemeyeceği kötü durumlar çıkabilir” diye konuştu.

 

Konuşmanın ardından İş Güvenliği ve İş Sağlığı uzmanları tarafından belediye personellerinin çeşitli soruları cevaplandırıldı.