Muharrem ayı dolayısıyla, Kumluca Belediyesi ve ilçe Müftülüğü tarafından organize edilen etkinlikte, merkez Eski Cami’de Cuma namazı sonrası cemaate aşure ikramı edildi.

Yaklaşık 2 bin kişilik hazırlanan aşure ikramı öncesi Eski Cami İmam Hatibi Adil Soyürk tarafından dua yapıldı. Daha sonra aşure kazanların başına geçen Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, beraberinde eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu ile birlikte vatandaşlara aşure dağıtımı yaptı.

 Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, her yıl değişik yerlerde Muharrem vesilesiyle vatandaşlara  belediye tarafından hazırlanan aşure ikramında bulunduklarını, bu yılda bu ikramı Cuma gününe denk getirerek cemaate dağıttıklarını söyledi.

İslam aleminde aşurenin ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Çetinkaya, “Hem Muharrem ayı, hem aşure günü hem de aşurenin dinimizde önemli bir yeri vardır. Bizde buradan yola çıkarak her yıl belediyemiz tarafından birlik, beraberlik ve kardeşliğimize vesile olması temennisiyle vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunuyoruz. Ben ekinliğimize katılan vatandaşlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.