Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) öncülüğünde, Kumluca Belediyesi ve STK temsilcileri ve siyasi parti başkanlarıyla Kumluca’nın bugünü ve yarının konuşulduğu toplantıya düzenlendi.

KUTSO öncülüğündeki toplantıya, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Esnaf Odası, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi, Komisyoncular Derneği, Muhtarlar Derneği temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları ve davetliler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat H. Günay, KUTSO olarak ilçenin dinamikleriyle belirli sürelerde toplantılar gerçekleştirerek, ilçenin geleceği adına fikir alışverişinde bulunmak, farklı projeleri hayata geçirmek istediklerini ve bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Toplantılarda görüşülecek konuların somut olarak hayata geçirilmesini istediklerini kaydeden Günay, bu amaçla herhangi bir ayrım yapmadan ilçenin tüm dinamiklerinin bu toplantılarda görüş bildirebilmesi adına, STK temsilcileri ve siyasi parti başkanlarının toplantılara katılmasını istediklerini belirtti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, yapılan toplantıyı ilçenin geleceği adına çok olumlu bulduğunu, bu konuda emek veren, fikir öne süren herkese teşekkür ettiğini ifade eden Çetinkaya, bu toplantılarda ilçenin geleceği adına güzel fikirler çıkacağını ümit ettiğini söyledi.

Kumluca’nın sorunlarının çözümüne yönelik katılımcı olarak gerçekleştirilecek bu toplantılarda el alınacak konuların başında, ilçenin ekonomik gücünü sağlayan tarımın geldiğini kaydeden Çetinkaya, “Her toplantıda bir sonraki toplantının gündemini belirleyerek çalışma yapalım. Gelecek toplantının gündemi tarım olsun. Tarım konusunda kendimizi yenileyemezsek, tarımımızın geleceğinin iyi olmadığını düşünüyorum Çünkü teknolojik gelişmelere dayalı olarak rakiplerimiz her geçen gün kendilerini yenilerken, bizlerde yenilemek zorundayız. Bizim bu konuda en büyük şansımız üreticimizin bilinçli olması, bölgemizin coğrafi ve iklimsel olarak dünyadaki en uygun bölgelerden olmasıdır. Biz bunları insanlarımıza yerel önderlik yaparak avantaja çevirebiliriz” dedi.

Toplantıda söz alan diğer katılımcılarda, ilçenin geleceğine yön verecek konular hakkında herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini, Kumluca’nın sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişen ve büyüyen bir ilçe olması yönünde herkes gibi kendilerinin de katkı sağlayacaklarını bildirdiler.