Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Beykonak Mahallesi’nde kaldırım çalışmasına başlanıldı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, geçtiğimiz hafta Beykonak Mahallesi’nde yaptığı incelemelerin ardından mahallenin merkezinde kaldırım ve çevre düzenlemesi yapılması çalışmalarına başlanıldı.

Beykonak Mahallesi’nde yaklaşık dört kilometre uzunluğunda ve 22 bin metrekare kaldırım yapmayı hedeflediklerini  ifade eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ancak ilk etapta Kumluca Belediyesi Beykonak hizmet binasının önü ve karşında olan bölüme kaldırım yapacaklarını belirtti.

Diğer bölümlerin kaldırım çalışmalarının daha sonraki aşamalarda yapılacağını kaydeden Çetinkaya, “Beykonak Mahallemiz, ilçemizin geçmişe dayalı köklü yerleşim alanlarındandır. İmkansızlıklar ve yerleşim alanlarının plansızlığı yüzünden burada daha önce çalışma yapılamamış. Geçtiğimiz hafta vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde mahallenin merkezinden başlayarak kaldırım çalışması yapmaya karar verdik. Şu anda Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından çalışmalar başlatıldı. İnşallah kısa sürede ilk planladığımız bölümü tamamlayacağız. Böylece mahallenin merkezi daha güzel bir görünüme kavuşacak” dedi.

Yapılacak çalışmalarda bazı eski işyerlerinin de yerinden kaldırılacağını kaydeden Çetinkaya, çalışmaların daha sağlıklı yürütülebilmesi için vatandaşların desteğine ihtiyaç duyduklarını, bu konuda vatandaşlardan da destek beklediklerini bildirdi.