Büyükşehir Yasasıyla, beldeden mahalleye dönüşen Beykonak’ta belediye tarafından kaldırım ve çevre düzenlemesi çalışması yapılacağı bildirildi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Beykonak Mahallesi’nde yaptığı incelemelerde daha önce belde olan mahallenin merkezinde kaldırım ve çevre düzenlemesi yapılacağını bunun için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Beykonak Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinleyen başkan Çetinkaya, mahallenin merkezi olan caddenin her iki tarafından çevre düzenlemesi ve kaldırım yapılmasının Beykonak’ın çehresini değiştireceğini ve mahalleye değer kazandıracağını belirtti.

Çalışmaların yapılabilmesi için vatandaşlardan da destek beklediklerini dile getiren Çetinkaya, “Beykonak Mahallemiz, ilçemizin geçmişe dayalı köklü yerleşim alanlarındandır. İmkansızlıklar ve yerleşim alanlarının plansızlığı yüzünden burada daha önce çalışma yapılamamış. Bu yüzden de Mavikent ve Adrasan Mahallelerimize bağlantıyı sağlayan yol güzergahında olmasına rağmen Beykonak’ın merkezi atıl durumda ve kötü bir görüntüye sahipti. Bugünden itibaren yaptığımız inceleme ve planlamayla ekiplerimiz, burada çevre düzenlemesi ve kaldırım çalışması yapacaklar. İnşallah bu çalışma tamamlandığında Beykonak’ın çehresi değişecek ve mahallenin merkezi değer kazanacaktır” dedi.

Yapılacak çalışmalarda bazı eski işyerlerinin de yerinden kaldırılacağını kaydeden Çetinkaya, çalışmalar tamamlandığında şartları uyan işletmelerin tekrar çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.