Antalya’nın Kumluca ilçesinde biber fiyatlarının yüzde 50 civarında düşmesi sebebiyle geniş katılımlı toplantı düzenlendi. Toplantıda biberin kalitesinin artması ve raf ömrünün uzatılması için çuval yerine kasa ile taşınması talebi tartışmalara sebep oldu. Bir çiftçi yanında getirdiği çuval dolusu biberi protesto amaçlı yere döktü.

İlçede Bey-Kent Hali adı verilen Mavikent ve Beykonak Hallerinde gerçekleştirilen toplantıya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Haller Daire Başkanı Muharrem Kavurgacı, Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (KUM -SEK -DER) Başkanı Ahmet Kaya, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durduaş, Mavikent Komisyoncular Derneği Başkanı Faik Öncel, Beykonak Komisyoncular Derneği Başkanı İbrahim Uğur Çakır, Finike Sahilkent Komisyoncular Derneği Başkanı Şükrü Açıkyürek, komisyoncular, tüccarlar ve üreticiler katıldı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Beykonak Komisyoncular Derneği Başkanı İbrahim Uğur Çakır, geçtiğimiz yıla göre biber fiyatlarının düşük olmasının, hava sıcaklıklarının yüksek olması gibi birçok nedenden kaynaklandığını belirtti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın "Naylon çuvalda hale getirdiğiniz biberler eziliyor. Kalite düşüyor. Raf ömrü düşüyor. Bu yüzden düşük fiyatlarla satılıyor" demesi üzerine.

Üreticiler, Mayıs ayında bir toplamada 100 çuval biber hasat ettiklerini, 100 çuval biberi 500 kasanın aldığını, 500 kasayı depolayacak bir yerlerinin bile olmadığını ve bu yüzden kasa ile hale biber getiremeyeceklerini belirtti.

Şahin Köse adındaki bir çiftçi çuvaldaki biberleri toplantı yapılan meydana dökerek protesto etti.

Toplantı net bir sonuca bağlanmadan sona erdi.

Kumluca halinde geçtiğimiz yıl 4,5 TL ile 5 TL civarında satılan biberler, bu yıl 1,80 TL ile 2,80 TL arasında satılıyor.