Kumluca Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülükçe ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında Çanakkale gezisi ödüllü kitap okuma ve bilgi sınavı yapıldı. İlçe genelindeki lise ve ortaokullardan yaklaşık 400 öğrencinin başvurduğu sınav sonucuna göre liselerde başarılı olan ilk 70 öğrenci, ortaokullarda ise ilk 20 öğrenci Çanakkale gezisine gitme kazanacak.

Proje kapsamında sınav için başvuran öğrenciler için hazırlanan 50 soru, üç kurumun ortak belirlediği “Çanakkale Mahşeri” isimli kitaptan ve genel bilgilerden oluşuyor. Bir saat süreli sınavda öğrenciler test usulüyle sınavda başarılı olmaya çalışacaklar.

Mimar Sinan Ortaokulunda gerçekleştirilen sınava liselerde yaklaşık 300, ortaokullardan ise yaklaşık 100 öğrenci sınava girdi. Bir haftaya kadar açıklanması beklenen sınav sonucuna göre başarılı öğrenciler, iki hafta içerisinde belirlenecek bir tarihte iki günlüğüne  Çanakkale gezisine götürülecekler.

Kumluca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, öğrencilere hem Çanakkale ruhunu anlatmak, hem de kitap okuma alışkanlığı kazandırmak adına bu yıl ilk defa böyle organizasyon gerçekleştirdiklerini, gelecek yıllarda katılım ve ilginin daha fazla olacağını ümit ettiklerini söyledi.

Böyle bir organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen kurum ve görev alan öğretmenlere teşekkür eden Girgin, sınav sonucu yapılacak değerlendirmede başarı sırasına göre dereceye giren öğrencilerin Çanakkale gezisiyle ödüllendirileceğini bildirdi.