Türkiye Bisikletliler Derneği tarafından organize edilen 2014 Sonbahar etkinliği kapsamında Antalya’da bulunan çoğu milli yaklaşık 80 bisiklet sporcusu Kumluca Belediyesi’ni ziyaret ederek ilçenin tarihi ve turistik yerlerini tanıma fırsatı buldular. 

Bisiklet sporcularını ilçeye gelişlerinde Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay, Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hakan Çataltepe karşıladı. Aralarında 1964 yılının ilki gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turuna katılan ve turun şampiyonu olan Hasan Kılıç’ın da bulunduğu, Çetin Yüce, Bedri Sakarya, Gürol Atasoy ve Türkiye Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, gerçekleştirdikleri etkinlik hakkında Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya bilgi verdiler.

Türkiye Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz, her yıl düzenledikleri etkinlikle dernek üyelerini Türkiye’nin farlı bölgelerinde bir araya getirdiklerini, bu yıl gerçekleştirdikleri 2014 Sonbahar etkinliği kapsamında da Antalya’da bulunduklarını söyledi.

Bu amaçla Antalya’nın çeşitli tarihi ve turistikler yerlerini de tanıma fırsatı bulduklarını ifade eden Suyabatmaz, “Bugün de Kumluca Belediyesi ve Kumluca Bisiklet Sevenler Kulübü’nün davetlisi olarak ilçede bulunuyoruz. Bizleri misafir ettiğini için sizlere etkinliğe katılan arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Bizim içinde farklı bir gün oldu, ülkemizin farklı bölgelerini tanıma fırsatı bulduk. Gösterdiğiniz ilgi ve aladan dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, çoğu milli sporcu bisikletçileri ilçede ağırlamaktan dolayı bir mutluluk ve onur duyduklarını dile getirdi. Belediye olarak sporun her türüne destek verdiklerini ifade eden Çetinkaya, özellikle bisiklet sporunun her yaştan insanın yapabileceğini ve sağlıklı yaşam için büyük faydası olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından Türkiye Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya ziyaretlerinin anısına plaket verirken, başkan Çetinkaya da, Suyabatmaz’a plaket takdim etti.