Kumluca’da bu 18’incisi gerçekleştirilmekte olan Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında Yörük Obaları eğlencesi ve Rıza Yağız konseri düzenlendi.

Kumluca Narenciye Mahallesi’ndeki  Yörük Obaları yerleşkesinde bulunan çadırları ziyaret eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Belediyesi’ne ait Otağ’da mahalle muhtarlarıyla birlikte yörük eğlencesine katıldı.

Tarım ve Seracılık Festivali etkinliklerinin güzel bir şekilde devam ettiğini ifade eden Çetinkaya, “18. yıl önce bugünleri hayal ederek çıktığımız bu yolda, yaptığımız etkinliklerin ne kadar doğru ve güzel olduğunu bugün hep birlikte görüyoruz. Amacımız insanları kaynaştırmak, birlik ve beraberlik sağlamak, özümüzü anlatmaktı. Bunu başardığımızı görüyoruz. Herkes burada kendisinden bir şeyler bulduğu için katkı sağlıyor. Bundan dolayı da Türkiye’nin en büyük halk festivalidir.” dedi.

Etkinliğe katılan mahalle muhtarları da yapılan etkinliğe hep birlikte destek verdiklerini söyledi. Yörük göçüyle özlerine döndüklerini ve geçmişi hatırladıklarını ifade eden mahalle muhtarları, bu konuda halkında katkısının büyük olduğunu kaydettiler.

Konuşmaların ardından Gül Çetin Kaur Anaolu Lisesi öğrencilerinin gösterisi yaptı ve sanatçı Rıza Yağız konser verdi.