Kumluca Belediyesi ve hayırseverlerin destekleriyle Narenciye Mahallesi’nde yapılacak ve ilçenin en büyük camisi olacak cami inşaatı için, Kumluca Kaymakamı Polat Kara Başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. 

Kumluca Belediyesi’ndeki toplantıya Kaymakam Polat Kara’nın yanı sıra, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçe Müftüsü Abdulmuttalip Peşe, caminin mimarı İrfan Sezer, Narenciye Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Metin Küstür, dernek yönetim kurulu üyeleri ve hayırseverler katıldı.

Cami inşaatı hakkında bilgi veren Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Narenciye Mahallesi’nde yapılması planlanan caminin ilçenin en büyük camisi ve ilçenin simge binalarından biri olacağını söyledi.

Cami inşaatının Kumluca Belediyesi ve hayırseverlerin destekleriyle yapmayı planladıklarını ifade eden Çetinkaya, “İnşaat alanında çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Son derece görkemli ve güzel bir yapıya sahip olacak camimiz için güzel birde temel atma töreni organize edelim istiyoruz. Bu konuda farklı bir düşünce yoksa 27 Kasım tarihinin uygun olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kumluca Kaymakamı Polat Kara da, temel atma töreninin özellikle yapılan işin halka duyurulması ve kamuoyu oluşturması adına önemli olduğunu, bu konuda gerekli hazırlıkların yapılarak güzel tören yapılması gerektiğini söyledi.

İnşaatın kısa sürede bitirilebilmesi için maddi destek arayışlarına biran evvel başlanması gerektiğini belirten Kara, “Yapılacak olan cami gerçekten ilçenin en gözde yapılarından biri olacak. Bu amaçla yapılan çalışmanın da başarılı olacağını düşünüyorum. İnşallah güzel bir temel atma töreninin ardından inşaatımız kısa sürede tamamlanır” dedi.