2013 yılından bu yana, özel bir firma tarafından oluşturulan otobüsle Türkiye’yi dolaşan Çanakkale gezici savaş müzesi, son olarak Kumluca Cumhuriyet meydanına geldi. Üç gün süreyle açık olacak gezici müze daha sonra okullarda öğrencilerin ziyaretine açılacak.

Çanakkale gezici savaş müzesini ziyaret eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya, gezici müze hakkında bilgi veren müze sorumlusu Yücel Geçim, gezici müzenin daha önce dernek adına faaliyet gösterdiğini, derneğin faaliyetine son vermesinin ardından kendilerinin bu görevi üstlendiklerini söyledi.

Müzede yaklaşık olarak 3 bin civarında savaş malzemesi bulunduğunu, bu eserlerle Çanakkale savaşında yaşanan olayları ziyaretçilerin daha iyi anlamasını, Çanakkale’ye gidemeyenlere yaşanan olayları göstermek istediklerini söyledi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Çanakkale gezici savaş müzesinin Kumluca’da üç gün süreyle açık olacak olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu, özellikle Çanakkale’yi görmeyen ve okullardaki öğrencilerde Çanakkale bilincinin oluşması adına çok önemli olduğunu söyledi.

Bu konuda belediye olarak gezici müzenin ilçede halka açılması ve okullardaki öğrencilerin ziyaretleri için kendilerinin de destek verdiklerini ifade eden Çetinkaya, “Kısıtlı imkanlarla güzel bir müze oluşturulmuş. Belediye olarak bizde destek verdik ve ilçemizde üç gün süreyle halkımızın ziyaretine açık olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.