Kumluca Belediyesi tarafından, Çanakkale Savaşlarının 100. yılı dolayısıyla ilçe genelindeki Ortaokul ve Liselerde “Çanakkale Şehitlerine Mektup” konulu yarışması düzelendi. Yarışmaya katılan ve değerlendirme sonucu dereceye giren 31 öğrenci, Kumluca Belediyesi tarafından Çanakkale gezisiyle ödüllendirdi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Çanakkale gezisine katılan başarılı öğrenciler ve öğretmenleri, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret ederek teşekkür etti. Çanakkale gezisine katılan arkadaşları adına konuşan Furkan Sevili, böyle anlamalı bir yarışma düzenleyerek, günümüz gençliğinin 100 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşları hakkındaki düşüncelerini ortaya koymalarını sağlayan Belediye Başkanına teşekkürlerini iletti.

Yarışma kadar sonundaki ödülünde çok anlamlı olduğunu ifade eden Sevili, “Bu yarışmaya katılırken ben gibi tüm arkadaşlarımız sonucunda bir ödülün olup olmadığını, veya nasıl bir ödül olduğunu bilmiyorduk. Yarışma sonunda dereceye girenler açıklandı, bende dahil dereceye giren arkadaşlarımız sıradan bir yarışma ödülü bekliyorduk. Ancak Belediyemizin bize Çanakkale gezisi hediye etmesi, bizim için çok daha anlamlı ve yarışmanın ruhuna uygun oldu. Bize bu fırsatı sağlayan, sizlere emeği geçen öğretmenlerimize, arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, gençliğin Çanakkale ruhu iyi anlayabilmeleri, bize bu vatanı kanlarını, canlarını vererek emanet eden şehit ve gazilere minnet ve vefa borcunu ödeyebilmek adına böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.

Etkinliğe ilçedeki ortaokul ve lise öğrencilerinin gösterdikleri ilgiden son derece memnun olduklarını ifade eden Çetinkaya, “Atalarımız, canıyla, kanıyla bize bu vatanı emanet etmiş. Bizler onların bu mukaddes emanetlerini en iyi şekilde korumak, onların yaşadıklarını içimizde hissetmek ve onların aziz hatıralarına saygı göstermek adına böyle bir etkinlik düzenledik. Gençlerimiz içlerindeki duyguları kaleme aldılar, yapılan değerlendirmede dereceye girdiler. Bizde yine belediye olarak öğrencilerimizi yarışmanın amacına uygun olarak Çanakkale gezisiyle ödüllendirdik. Ben öğrencilerimize, ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, öğrencilere Kumluca Belediyesi kültürel yayınlarından hediye etti.