Kumluca ve Antalya’da gerçekleştirilen güreş, atletizm ve voleybol müsabakalarında bireysel ve takım olarak derece yapan sporcular Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı ziyaret etti.

İl ve ilçe genelindeki müsabakalarda başarı gösteren sporcular Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Gençlik Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Erol Koca, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenleriyle Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette sporcular ve elde ettikleri başarılar hakkında bilgi veren Kumluca Gençlik Spor Hizmetleri Müdürü Erol Koca, il genelinde gerçekleştirilen liseler arası voleybol turnuvasında Havva Sedat Avcıoğlu Fen Lisesinin il ikincisi olduğunu söyledi.

İl geneli güreş müsabakalarında ise çeşitli kategorilerde iki birincilik, iki ikincilik ve dört üçüncülük elde ettiklerini ifade eden Koca, ayrıca liseler arası atletizm yarışlarında da bir öğrencinin 3 bin metrede il birincisi olduğunu belirtti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sporcuları ve antrenörlerini başarılarından dolayı kutladı. İnsanoğlunun fıtratında her zaman kazanma arzusu bulunduğunu ifade eden Çetinkaya, “Bir spor müsabakasında kazandığınız vakit mutlaka bir sonrakinde de kazanma arzusu içinde olursunuz. Bu doyumsuz bir duygudur. Bunun bir farkına varır, kendinize her zaman yeni hedefler koyarsanız işte o zaman her zaman başarının adayı olursunuz” dedi.

Sportif faaliyet yanında eğitimi de yapmanın kolay bir iş olmadığını kaydeden Çetinkaya, özellikle bireysel sporcuların desteklenmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Toplumun spora ve sporculara bakış açısının da her geçen gün değiştiğini kaydeden Çetinkaya, “Sizler gerçekten hem eğitiminizi aksatmayarak, hem de sporda başarı elde ederek hayata herkesten önde başlıyorsunuz. Azminizden bir şey kaybetmeden böyle devam ederseniz sizler için hem eğitimde, hem de sportif alanda başarı kaçınılmaz olacaktır. Ben başta sizleri, aileleriniz ve sizleri hazırlayan öğretmenleriniz kutluyorum. Belediye olarak bizlerde imkanlarımız dahilinde her zaman sizlere destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmanın sonunda Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, sporcularla tek tek sohbet ederek hangi okulda eğitim gördüklerini ve hangi spor dalında derece yaptıklarını sorarak öğrencilerle sohbet etti.