Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçedeki sera atıklarını bertaraf edecek olan Biyogaz ve Kompost tesisinde yürütülen yapım çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Antalya Valiliği, Kumluca Belediyesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından protokolü imzalanan ve Kumluca Belediyesi’ne ait Katı Atık Düzenli Depolama Alanında 75 milyon TL’lik yatırımla kurulacak olan Biyogaz ve Kompost Tesisinde yapım çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Biyogaz ve Kompost Tesisindeki çalışmaları yakından takip eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca’da kurulacak bu büyüklükteki bir tesisin, Türkiye ve Avrupa’da sayılı tesisler arasına gireceğini söyledi. Çetinkaya, “Kumluca ve etrafında yer alan seralarda üretim dönemi bittikten sonra sökümü yapılan fidanlardan binlerce ton sera atığı meydana geliyor. Bu projeyle sera atıklarını bertaraf ederken aynı zamanda milli değere dönüşümü sağlanacak. Tesise getirilen sera atıkları bertaraf edildikten sonra üretilen biyogazdan elektrik enerjisi, yan ürün olarak biyokömür, kompost gübre ve sıvı gübre de elde edilecek” dedi.

Kumluca Belediyesi