Zemini yer yer bozulan Kumluca Cumhuriyet Meydanı’nda Belediye tarafından başlatılan yenileme çalışmalarında zemindeki eski granitler kaldırılarak yerine mermer döşemesine başlanıldı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, zemininde yer yer bozulmaların meydana geldiği Cumhuriyet Meydanı’nda başlatılan yenileme çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yaklaşık 20 gün önce başlatılan ve 20 gün daha sürmesi beklenen çalışmalarda, Cumhuriyet Meydanı’nın zemindeki granitlerin sökülmesinin ardından, bin 800 metrekarelik alandaki zemine mermerlerin döşenmesine başlanıldı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Cumhuriyet Meydanı’nın yaklaşık 15 yıl önce o günün imkanları dahilinde yapıldığını ve aradan geçen sürede meydanın zemininde bozulmalar meydana geldiğini söyledi.

İlçede resmi sivil tüm etkinliklerin meydanda gerçekleştirildiğine dikkat çeken Çetinkaya, bundan dolayı da meydanın ilçenin görünen yüzü olduğunu ifade etti. Meydanda bulunan Atatürk büstü hakkında da zaman zaman vatandaşlardan eleştiriler aldıklarını belirten Çetinkaya, “Tüm bu durumları göz önüne alarak, meydanda düzenleme çalışması başlattık. Yaklaşık 20 gündür çalışmalar devam ediyor, bir o kadar daha süreceğini tahmin ediyoruz. Çalışmalarda meydanın zeminin yanı sıra Atatürk büstünün de mevcut hali değiştirilmeden çevresinde, sütunlarında bakım, onarım ve boyama işlemi yapılacak. İnşallah çalışmalar tamamlandığında Cumhuriyet Meydanı çok daha güzel bir görünüme kavuşacak ve ilçemizin çehresi değişecek” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak çalışmalar nedeniyle meydan kısmi olarak vatandaşların kullanımına kapatıldığını da hatırlatan Çetinkaya, çalışmalar dolayısıyla çevreye verilen rahatsızlıktan dolayı da vatandaşlardan biraz daha sabır göstermelerini istediklerini bildirildi.