Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçe merkezinde yaşanan trafik sorunu nedeniyle bazı caddelerdeki trafik uygulaması hakkında esnaflarla fikir alışverişinde bulundu.

Kumluca şehir merkezinde yaşanan trafik sorunu nedeniyle, ilçe trafik komisyonu tarafından bazı cadde ve sokaklarda alınan trafik uygulamasına esnaftan tepki geldi. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Eski Cami Mahallesi Kavaklı kuyu caddesi ve Çarşı içi caddesi esnafıyla gerçekleştirdiği toplantıda esnafın sorunlarını dinledi.

İlçe merkezinde yaşanan trafik yoğunluğuna çare üretmek amacıyla, ilçe trafik komisyonu tarafından bazı caddelerin tek yön ve bölünerek araçların park yapmasının önüne geçilmesi konusunda karar alındığını ve bu kararı belediye olarak uyguladıklarını söyledi.

Trafikte öncelikle insana saygı duyulması gerektiğini ifade eden Çetinkaya, “Bazı cadde ve sokaklarda yapılan uygulamanın ana teması öncelikle insanların daha rahat ulaşım ve alışverişlerini yapmalarına imkan sağlamak. Bu uygulamanın olumlu ve olumsuz sonuçlarını ilerleyen süreçte hep birlikte göreceğiz. Ben inanıyorum ki eskisinden daha güzel olacak. Şayet daha kötü olursa, uygulamadan vazgeçer alternatif uygulamaları değerlendiririz.” dedi.

Yapılan uygulama hakkında uygulamanın yapıldığı ve cadde ve sokaklarda bulunan vatandaşlar dışında ilçede yaşayan diğer insanların da olumlu görüşleri olduğunu aktaran Çetinkaya, uygulamanın temelinde insanların daha rahat, huzurlu ve güvenli bir yaşam sürdürmeleri olduğunu bildirdi.