Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, kızı Esmanur ile damadı Çağdaş’ın nikahlarını kıydı.

Kumluca Belediyesi Günay Sahil Tesislerinde gerçekleştirilen düğün törenine, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtçephe, Şişli Kaymakamı Salih Işık, Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, AK Parti Antalya Milletvekili adayları Mustafa Köse ve Atay Uslu, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kızının nikah töreni öncesi davetliler bir konuşma yapan Kumluca Belediyesi Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 16 yılı aşkın süredir belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü ve bugüne kadar yüzlerce nikah kıydığını, ancak bugünkü nikahın kendisi için çok farklı ve anlamlı olduğunu söyledi.

Yıllar önce bir belediye başkanı dostunun kendi kızının nikahını kıydığına şahit olduğunu ifade eden Çetinkaya, “O yıllarda, yıllar sonra benimde aynı görevi yerine getireceğim aklımın ucundan bile geçmezdi. Ancak kader bizlere bu günleri de gösterdi. Bugün bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza şükran ve minnetlerimi arz ediyorum, hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Konuşmanın ardından nikah törenine geçildi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Şişli Kaymakamı Salih Işık, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Kaya ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Mustafa Köse’nin nikah şahitliklerini yaptığı nikah töreninde, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yıllardır kıydığı nikahlarda başka çiftçilere sorduğu soruyu bu kez kendi kızı ve damadına sordu.

Kızı Esmanur Çetinkaya’dan “Evet” yanıtını alan Çetinkaya, damadı Çağdaş Demirel’in “Evet” demesini ise duyulmadığını belirterek soruyu tekrarladı. Damadından bu kez “Sonsuza kadar evet” yanıtı alan Çetinkaya, nikah akdini gerçekleştirerek kızı ve damadının nikahlarını kıydı.

Evlilik cüzdanını gelin Esmanur Çetinkaya’ya veren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, genç çiftlerden vatanda millete hayırlı çocuklar yetiştirmelerini isteyerek, gelin ve damada “Üç mü? Beş mi?” diye sordu.

Ardından hatıra fotoğrafı çektiren genç çiftler, ardından ilk danslarını yaptılar. Gelin Esmanur Çetinkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin 9 yaşından buyana babasının Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü ve bu güne kadar babasının yüzlerce nikah kıydığını söyledi.

Babasının bugün kendi nikahını kıymasının çok farklı olduğunu ifade eden Esmanur, “Benim için bugün unutulmaz bir gün, ancak babamın benim nikahımı kıyması ayrıca bir güzellik. Bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.