Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, muhtarlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda Büyükşehir Yasası hakkında bilgi verdi.
Kumluca Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, köy ve mahalle muhtarlarının yanı sıra azalar da katıldı.

Çetinkaya, toplantıda yaptığı konuşmada, Büyükşehir Yayası ile bundan böyle köylere daha iyi hizmet yapılacağını söyledi.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle mevcut seçilmiş muhtarlarda herhangi bir değişiklik olmayacağını ifade eden Çetinkaya, köylere göre daha büyük olan beldelerde ise yeni mahalleler oluşturulabileceğini anlattı.

Yeni yasayla ilçe belediyelerinin en temel görevlerinin yol yapımı olacağını kaydeden Çetinkaya, altyapı, su ve kanalizasyon gibi hizmetlerin büyükşehir belediyesi tarafından yürütüleceğini vurguladı.

Çetinkaya, şöyle konuştu: "İlçe belediyesi olarak bundan önce köylerimize yaptığımız tüm hizmetleri kent mantığıyla gerçekleştirdik. Bundan sonra da vatandaşlarımıza yine aynı mantıkla daha ileri hizmet etme gayreti içinde olacağız. Şu an için mahallelerimizde çok önemli bir altyapı sıkıntımız bulunmuyor. Bundan sonraki enerjimizi hizmete en çok ihtiyacı olan bölgelere göre planlayarak gerçekleştireceğiz. Bugün bize emanet edilen hizmet yapma görevi yarın başkalarında olabilir. Önemli olan bu emaneti en iyi şekilde değerlendirerek bize bu emaneti veren vatandaşlarımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirebilmektir. Hizmet yaparken bu bilinçle hareket ediyoruz" diye konuştu.