Kumluca Şehir stadında çalışmalarını sürdüren Kumluca Belediyespor U-15, U-17 ve U-19 futbol takımları ile yağlı güreş takımlarını ziyaret eden Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer, bir süre sporcuların çalışmalarını izlediler.

Antrenmanlar sonrası sporcularla bir süre sohbet eden Başkan Çetinkaya, belediye olarak alt yapısı olan genç ve dinamik bir kadroyla spora hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Futbol konusunda bu yıl Süper Amatör Lig’den çekildiklerini ifade eden Çetinkaya, alt yapısı olan, sağlam ve güçlü bir kadroyla futbolu devam ettiklerini, takımını başarılı olması halinde gelecek yıllarda daha büyük başarılarla üst liglere çıkacaklarını belirtti.

Yağlı güreş konusunda da bölge insanının ata spor yağlı güreşe büyük bir ilgi duyduğunu hatırlatan Çetinkaya, “Belediye olarak bizde güreşe büyük önem veriyoruz. Amacımız ilçemizde, bölgemizde güreşi yaşatmak, gelecek nesillere aktarabilmektir. Bu konuda da başta belediyemiz güreşçisi başpehlivan Hasan Tuna olmak üzere, diğer boylarda da dereceye girmiş güreşçilerimizle en alt boylardan başlayarak güreşçilerimizi destekliyoruz. Ben inanıyorum ki, gelecek yıllarda ilçemizden başpehlivanlar çıkacaktır. Bizlerde her zaman sporcularımızın yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Antrenman sonrası futbol ve güreş takımlarında yer alan sporculara baklava ikram eden Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, bazı sporculara kendi elleriyle baklava yedirdi.