Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Kumluca Temsilciliği’nde kullanılmak üzere, TRAC’a röle (Telsiz malzemeleri) hibe etti. 

TRAC Kumluca Temsilcisi İlyas Değirmenci (TA4ADL) ve Kumluca’da faaliyet gösteren amatör telsizciler B. İnanç Kutlu, Hasan Akkelle ve Mehmet Çakmak Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya teşekkür ziyaretinde bulundular. 

Ziyarette konuşan TRAC Kumluca Temsilcisi İlyas Değirmenci, TRAC’ın kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu belirterek, amatörce telsizle haberleşme yapan kişilerin, aynı zamanda doğal afet durumlarında da haberleşmenin sağlanmasında önemli rol oynadıklarını söyledi.  

Değirmenci, “Amatör telsizcilik, elektronik haberleşmeye meraklı olan insanlar tarafından dünyanın dört bir yanında yapılan bir hobidir. Tüm dünyada da olduğu gibi ülkemizde de amatör telsizcilik belgesi devlet tarafından yapılan bir sınavla verilmekte ve yine amatör telsizciler o ülkenin kanunlarına göre faaliyetlerini yürütmektedir. Amatör telsizcilerin görevlerinden bir tanesi de, normal yollardan haberleşmenin sağlanamadığı afet ve özel durumlarda haberleşmeyi sağlamaktır. Kumluca Belediyesi’nin temsilciliğimizde kullanılmak üzere hibe ettiği röle ve diğer cihazların da, böyle bir durumda Kumluca ve bölgesinin, Antalya ile haberleşmesini sağlaması planlanmaktadır. Bu konuda TRAC Kumluca Temsilciliği’ne kurulduğu ilk günden buyana büyük destek veren Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya teşekkür ediyoruz” dedi. 

TRAC Kumluca Temsilciliği olarak faaliyetlerini Antalya Şubesiyle beraber sürdürdüklerini ifade eden Değirmenci, “Amacımız, elektroniğe meraklı gençler arasında amatör telsizcilik bilinci oluşturmak. Türkiye’de bir çok sivil savunma kuruluşunun oluşmasına öncülük eden Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti’nin de tecrübelerinden faydalanarak Kumluca’da sivil savunma altyapısının oluşmasına yardımcı olmak istiyoruz. Derneğimiz tüm Türkiye genelinde bağışlarla faaliyetlerini sürdürmektedir. Kumluca’da da amatör arkadaşlarla temsilciliğimizi oluşturduk. Şu anda beş arkadaşımız amatör telsizci. İnşallah ilerleyen zamanda bu sayıyı daha da arttırmak istiyoruz. Temsilciliğimizin gelişmesi, daha iyi hizmet verebilmek adına, hayırseverlerimizden destek bekliyoruz” diye konuştu.  

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, TRAC Kumluca Temsilciliği’nin ilçede faaliyete geçmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ve bu işte gönüllü olarak çalışan arkadaşları kutladığını söyledi.  

TRAC Kumluca Temsilciliği sayesinde ilçede afet haberleşmesi ve koordinasyon merkezinin de ilk temellerinin atılacağını ümit ettiğini ifade eden Çetinkaya, “Hayatta en güzel işler amatörce başlar ve profesyonel olarak devam eder. Sizlerde adınızdan anlaşılacağı gibi amatör telsizcilikle bu işe başlamışsınız ama gördüğümüz kadarıyla profesyonelce bu işi yürütmek istiyorsunuz. Bizde belediye olarak sizlere elimizden geldiğince destek olmaya çalışacağız. İnşallah herhangi bir afet durumu olmaz ve bu cihazları iyi günlerde kullanırız” dedi.  

Ziyaret sonunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, TRAC Kumluca Temsilciliği’ne Kumluca Belediyesi’ne ait röle ve bazı ekipmanlarını hibe ettiklerini bildirdi.