Kumluca Belediyesi toplantı salonunda yapılan Kumluca Eğitim Vakfı (KUMEV) Olağan Genel Kurul toplantısı, yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’nın başkanlığında gerçekleşti. Belediye Başkanı Çetinkaya, vakfın yeni hedefinin Kumluca’ya üniversite kazandırmak olduğunu söyledi.

Kumluca Eğitim Vakfı (KUMEV) Olağan Genel Kurul toplantısında divan başkanı ve divan üyelerinin seçimi, divana yetki verilmesi, kar zarar bilanço görüşmeleri, 2016 yılı faaliyet raporu ve denetçi raporunun okunması, yönetim kurulu ve denetçinin ibrası, yeni yönetim ve denetim kurulunun seçimi ile 2017 yılı tahmini bütçesi görüşüldü.

Görüşmelin sonunda yönetim kurulunun aynen göreve devam ederken, denetim kuruluna üyeler arasından yeni denetçiler seçildi.

Kumluca Eğitim Vakfı’nın (KUMEV) ilçede uzun süredir eğitime açılan her yola ışık tuttuğunu hatırlatan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, vakfın etkin girişimleri ve kararlı duruşu sayesinde 7 bin metrekare alana kurulu Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksekokulu okul binası ve Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin ilçeye kazandırılmasında aktif olarak katkısı bulunduğunu söyledi. Çetinkaya, “Kumluca Eğitim Vakfı, yüksekokul ve fakülte binasının ilçeye kazandırılması girişimiyle ilçedeki eğitim atağına büyük bir ivme katmıştır. Bu girişimlerde eğitime yapılan her yatırım geleceğe yapılan yatırımdır şiarıyla hayırseverlerinde maddi ve manevi desteği alınmış, kişi, kurum ve kuruluşları da içinde barındıran etkin bir çalışma yürütülerek eğitime açılmıştır. Şimdiki hedefimiz de Kumluca’ya bir üniversite kazandırmaktır. İnşallah aynı kararlılık ve inançla başaracağımızı umuyoruz” diye konuştu.