Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından Kumluca Belediyesi Zabıta ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü çalışanlarına, çevre kirliliği ve kömür kullanımı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kumluca Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürü Mesut Çınar, Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürü Aydın Turgut, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Tamer Aksu, Ruhsat İşleri Müdürü Sema Fırat ve zabıta memurları katıldı.

Toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürü Mesut Çınar, çevre ve hava kirliliği konusunda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini, aksi takdirde her geçen gün çevre ve hava kirliliğini arttığını söyledi.

Bu konuda Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak sıkı bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Çınar, herkesin sorumluluklarını iyi bilerek kurallara ve kanunlara uyması gerektiğini, aksi takdirde çevre konusunda verilecek cezaların küçük rakamlar olmadığını belirtti.

Çınar şunları söyledi:

“Biz Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, il merkezi ve ilçelerde denetimler gerçekleştiriyoruz. Özellikle hava kirliliğine neden olan kömür konusunda çok hassas davranarak kanunlara aykırı kömür satışı ve kullanımı yapan kişi ve kuruluşlara cezalar kesiyoruz. Amacımız burada bir kişiyi veya kurumu cezalandırmak değil, tüm toplumu sağlık açısından etkileyen bir konuda uyarmak ve tedbir almak. Bu konularda sizlere de büyük görevler düşüyor. Koordineli olarak çevre ve hava kirliliğini önlemek için çalışacağız.”

Toplantının ardından, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü etkileri, ilçede kömür satışı yapan ve kömür kullanan işletmelerde denetim ve bilgilendirme gerçekleştirdiler.