Cumhuriyet Halk Patisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Kumluca’da etkili olan olumsuz hava nedeniyle yaşanan afettin yaralarının sarılması ve bu afet bir daha yaşanmaması için yapılacak çalışmalara gereken desteği vereceklerini söyledi.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, beraberinde Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Arif Bulut, Gürkut Acar ve Yıldıray Sapan, İl Başkanı Cavit Arı, Kumluca ilçe Başkanı Nail Kamacı ve partililerle birlikte Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret etti.

Kumluca’da yaşanan olumsuz hava nedeniyle zarar gören çiftçilere geçmiş olsun demek ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi almak için ziyaret ettiklerini ifade eden Baykal, yaşanan afette tek sevindirici olayın can kaybı olmaması olduğunu belirtti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, iki gün süreyle etkili olan sağanak yağış ve fırtınadan bazı vatandaşların sera ve evlerini su bastığını, bazılarının ise hortum nedeniyle seralarında zarar oluştuğunu söyledi.

Aşırı yağışların dere yataklarında oluşturduğu zarar ve taşkınların yanı sıra gevşeyen toprak kaymaları ve heyelanlarla yollarda da hasarlar oluştuğunu vurgulayan Çetinkaya, kısa süreli olarak bazı mahallelere ulaşımın kesildiğini, Altınyaka Mahallesi’ne ise yaklaşık bir gün süreyle ulaşım sağlayamadıklarını belirtti.

Çetinkaya şunları söyledi:

“Afet bölgeleriniz gezerken edindiğimiz bilgi, bu afetten ders çıkartmamız ve çözüm bulmamız olduğunu gördük. Geçmişte bu gibi bir olayı Baysı Deresi’nin açılması sırasında gerçekleştirmiştik. Şimdi de aynı şekilde Mavikent Mahallemizde Akdere’nin açılması için yapmamız gerektiğini gördük. Çünkü 1950’li yıllarda DSİ tarafından burada bir çalışma yapılmış, istimlakleri gerçekleşmiş ama bugün gelinen noktada derenin çevresi kapanmış veya etrafı daraltılmış. Biz burada devletimizin ilgili kurumlarıyla birlikte çalışma yaparak, bir daha böyle bir afeti yaşamamak, çiftçilerimizin çocuğu gibi baktığı, üzerinde geçimini temin edeceği hayallerini kurduğu emeklerinin boşa gitmemesi için bunu yapmak zorundayız.”

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da, her zaman bir afet yaşandığı vakit üç-beş gün sıkıntısının çekildiğini, ardından bu afetin bir daha yaşanmaması için herhangi bir çalışma yapılmamasının tekrar o afetlerin yaşanmasına neden olduğunu söyledi.

Doğru olanın yaşanan afetlerden ders çıkartarak tekrar yaşanmaması konusunda tedbirler almak olduğunu ifade eden Baykal, “Biz sizin doğru olanı yapacağınıza inancımız tam. Muhalefet olarak bu afettin yaşanmaması için yapılacak çalışmalara gereken desteği vereceğiz. Yeter ki, bir daha böyle afetler yaşanmasın, yeter ki umudunu yetiştirdiği ürüne bağlayan, köylünün efendisi olan çiftçilerimizin emekleri boşa gitmesin” diye konuştu.

CHP heyeti ziyaretin ardından, afet yaşanan bölgelerde çiftçilerle görüşmek üzere belediyeden ayrıldılar.