Cumhuriyet Halk Partisi Kumluca ilçe olağan kongresi Kumluca Gün-Ay sahil tesislerinde yapıldı.

CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, eski milletvekilleri Nail Kamacı, Gürkut Acar, Tuncay Ercenk, İl Başkan yardımcısı Mustafa Köleoğlu, Belediye Başkan adayı İsa Güzel, ilçe başkanları, delegeler ve davetliler katıldı.

Kumluca Gün-Ay Sahil tesisleri kapalı salonda toplanan partililer saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından, Divan kurulunun seçimi yapıldı.

Divan başkanlığına Ramazan Savran oy çokluğuyla seçildi, Ramazan Savran, Ramazan Uluşar ve Ayşe Arik divanı oluşturdu.

Kumluca ilçe Başkanı Kemal Bilal Öner açılış konuşmasında partililere hitap etti.  CHP eski genel başkanı Deniz Baykal’a geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Öner, “Bizim için en önemli seçim 2019 seçimidir. Ya tek adam rejimini yada Demokratik parlamenter sistem ile tam bağımsız Türkiye için seçim yapacağız ve kazanacağız saygılarımı sunuyorum” dedi.

Divan Kurulu Başkanı Ramazan Savran divan kuruluna 2 listesinin başvurduğunu 1’de blok liste ile seçime gidilmesi konusunda önergenin olduğunu söyleyerek önergeyi oyladı. Oy çokluğuyla blok liste ile seçim yapılması kabul edildi.

Konuşmaların ardından Kemal Bilal Öner ve Arif Kocacık'ın Başkan adayı olduğu listeler ile oylamaya geçildi. 150 delegenin oy kullandığı seçimde 1 oy geçersiz sayıldı.  Arif Kocacık'ın listesi 52 delegenin oyunu alırken, Mevcut ilçe Başkanı Kemal Bilal Öner'in listesi 97 delegenin oyu ile tekrar ilçe teşkilatı yönetimini oluşturmak için seçildi.

Mevcut Başkan Kemal Bilal Öner’in listesi, Muhammet Arıcan, Bayram Başar, Mehmet Bayram, Rabia Demir, Uğur Duran, Ulaş Durdaş, Ali Ertürk, Fatma Semra İlter, Ali Kalender,  Fahretdin Karaöz, Buket Kaymak, Özgür Orgar, İsmet Silahçılar, Müşerref Uslu’dan oluştu.