CHP Kumluca İlçe örgütü ilçede bulunan tüm okullar ve dershanelerde görev yapan öğretmenleri yerinde ziyaret ederek  Başöğretmen ATATÜRK’ün ‘’ Öğretmenler!... Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen,bedenen, kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelikte ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir’’ sözünün yazıldığı karanfil çiçekleri ile öğretmenler gününü kutladı.


Tüm Okulları ve dershaneleri tek tek gezerek öğretmenlerin  öğretmenler gününü kutlayan 
CHP ilçe başkanı Arif KOCACIK; Çocukların,  gençlerin ve  yeni neslin geleceğini şekillendiren öğretmenlerimizin yapmış olduğu görev bizim için kutsaldır. Öğretmenlik mesleğinin toplumdaki yerini ve değerinin yükseltilmesi, laik, demokratik ve çağdaş eğitim zeminini hazırlaması ve eğitimin niteliğinin yükseltilmesi gerekmektedir.’’ dedi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen ATATÜRK’ün “Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir, Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır, Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin de düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerin gençler öğretmenin eseridir” demesi öğretmenlerin üstlenmiş olduğu sorumluluğun ve misyonunun ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Kocacık; Bu duygu ve düşüncelerle CHP Kumluca İlçe Örgütü olarak tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler günü kutluyoruz dedi.



Chp Kumluca ilçe Başkanlığı Basın