BASIN AÇIKLAMASI

CUMHURİYET HALK PARTİSİ KUMLUCA İLÇE BAŞKANLIĞI

TBMM’nin yeni yasama döneminde ve Ekim 2012 içersinde AKP gurubu tarafından, ‘’Bazı Büyükşehir Belediyelerinin sınırları değiştirilmesi ile 13 il’de Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Kurulması ve bazı Kanunlarda değşiklik yapılması hakkında kanun tasarısı’’ TBMM gündemine getirilecektir.

Sözü edilen yasal düzenleme ile teknik anlamda bütün şehir niteliğine dönüştürülecek 27 ilde bulunan tüm belde belediyelerinin kapatılması gündeme gelecektir. 27 il’de kapatılması planlanan toplam 1023 belde belediyesinin içersinde Kumluca’nın beldesi ADRASAN, MAVİKENT ve BEYKONAK beldeleride vardır.

Belde halkının iradesini hesaba katmadan belde belediyelerinin kapatılması girişiminin, demokrasi ile bağdaşır bir yanı olmadığı açıktır. ‘’ileri deokrasi’’ söylemleri altında AKP, diktacı ve halkın iradesini hiçe sayan bir anlayış geliştirmektedir.

Buna karşılık Cumhuriyet Halkı Partisi’nin halkın iradesinin egemenliğin öne çıkaran ve demokrasi talebine yükelten bir düşünce ve eylem içersinde olmamız çok doğaldır.

Bu çerçevede 14 ekim 2012 Pazar günü CHP’li belediye başkanları tarafından yönetilen 194 belde de, 21 ekim 2012 Pazar günü ise CHPli olmayan 829 belde belediyelerinde yerel referandum yapılacaktır.

Halkın iredesini ortaya konulması ve yerel yönetimler reformu adı altında merkezi ve otoriter bir yapı inşa etmeye çalıan AKP Hükümetinin demokrasi ile örtüşmeyen çalışmalarını deşifre edilebilmesi bakımından 21 ekim 2012 Pazar günü noter huzurunda BEYKONAK, MAVİKENT ve ADRASAN Beldelerinde yerel referandum yapılacaktır. Tüm Halkımızı iradesini ortaya koymak adına SANDIK BAŞINA BEKLİYORUZ.!!! Kamu oyuna duyurulur. 11/10/2012

REFERANDUMDA Belde halkımıza sorulacak sorular;

1. BELEDİYEM KAPATILSIN.

2. HAYIR BELEDİYEM KAPATILMASIN.

CHP KUMLUCA İLÇE BAŞKANI

ARİF KOCACIK