Aslen Kumlucalı olan Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyarette Cibuti ve Türkiye arasında siyasi ve ticari gelişmelerden bahseden Yavuz, gelişmekte olan Afrika ülkelerinin Türk iş adamları için önemli bir iş sahası olduğunu söyledi.

Kendisinin Cibuti’de göreve başladıktan sonra Türkiye ve özellikle de, Antalya’da bulunan işadamlarının Cibuti’de yatırım yapmaları için bazı çalışmaları olduğunu ifade eden Yavuz, bu bağlamda Türk iş dünyası için Afrika ve Cibuti’nin önemli olduğunu belirtti.

Afrika’da insanının Türkiye ve Osmanlı hakkında olumlu düşünceleri bulunduğunu kaydeden Yavuz, “Bu olumlu düşünceler karşısında Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ilişkilerimiz daha ileriye taşınır. Bizler bu konularda elimizden gelen desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Türk işadamlarımızdan isteğimiz kendilerine yeni ufuklar açacak iş alanları konusunda Afrika ülkelerine ve Cibuti’ye yönelsinler” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büyükelçi Yavuz’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Osmanlı’dan sonra, Afrika’da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temsil edilmesi, Türk Bayrağının yabancı ülkelerde dalgalandırılmasının çok önemli olduğunu belirten Çetinkaya, bu konuda yapılan çalışmaların başarılı dış politikaların neticesinde gerçekleştiğini söyledi.

Türkiye ve Antalya yöresi açısından Afrika ülkelerinin yeni Pazar alanları olabileceğine dikkat çeken Çetinkaya, “Bu konularda ihracat yapan firmalarımıza, ticaret odalarımıza, borsamıza görev düşüyor. Yeni ülkelere ihracat yapılması hem ülkemiz ekonomisine hem de bölgemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.