Kumluca Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (Kum-Sek-Der) Başkanı Ahmet Kaya Sebze fiyatları ve enflasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası(KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay ve Yönetim Kurulu üyeleri, 9 Aralık’ta yapılan seçimleri kazanan Kumluca Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği(Kum-Sek-Der) Başkanı Ahmet Kaya’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Kum-Sek-der’in Kumluca Hali içerisindeki bürosunda gerçekleşen ziyarette Dernek Başkanı Ahmet Kaya ve ekibi de hazır bulundu.

Türkiye’deki komisyonculuk sistemini en doğru şekilde uygulayan halin Kumluca Hali olduğunu belirten Kum-Sek-Der Başkanı Ahmet Kaya, “Komisyonculuk sistemi çiftçinin sigortasıdır. Komisyoncular çiftçi ile tüccar arasında garantör olurlar. Tüccarlara kaliteli ve güvenilir ürün temin eden komisyoncular bir taraftan da çiftçinin emeğinin karşılığını hakkıyla korurlar. Komisyonculuk sistemi Kumluca ve komşu ilçelerinde yıllardır düzgün bir şekilde uygulanıyor. Türkiye’nin diğer bölgelerindeki komisyoncuların Kumluca Komisyoncularından öğreneceği çok şey var. Bu konuda bilgi ve tecrübe paylaşımına açığız.

Ayrıca her yıl kış mevsiminin gelmesiyle klasik hale gelen enflasyon ve domates haberleri artık kabak tadı vermiştir. Çiftçimiz, medya ve siyasilerin besin zincirindeki en alt tabaka haline getirildi. Buradan tüketiciden, pazarlamacısına kadar herkesi uyarıyorum. Eğer çiftçi mağdur olursa herkes mağdur olur. Çiftçi üretimi bırakırsa herkes aç kalır. Biz Kumluca komisyoncuları, geleneklerimize ve etik değerlerimize bağlı kalarak her zaman çiftçimizin yanında olacağız.

Bölge çiftçimiz dünyanın en iyi ürünlerini yetiştiriyor. Övgü ve destek beklerken, kolay gündem oluşturma çabasında olanların hedefi oluyor. Ülkemiz artık çiftçimize gereken değeri göstermeli ve çiftçimizi değil yetiştirdiği ürünlerini yemelidir” dedi.

Yeni seçilen başkana hayırlı olsun dileklerini ileten KUTSO Başkanı Günay ise Ahmet Kaya’ya başarılar diledi.

Ziyaretin ardından Kumluca halini gezen heyet ardiyelerde incelemelerde bulundu.