Kumluca İlçesine bağlı Karacaağaç Mahallesi, Karkadım Mevkiinde 8 yıldan beri yanlış ilaç kullanımı yüzünden yatağa bağımlı olarak yaşayan Caner Ertürk’ün annesi Ferhan Ertürk (32), iddiaya göre 6 ay önce çocuğunun tedavi parası olan 6 Bin Lirayı  yanına alarak evden ayrıldı.

Engelli Caner Ertürk’ün Babası Tuncay Ertürk (42) eşinin başka bir kişi ile evlenmek için evden kaçtığın 28 gün sonra öğrendi.   Ertürk; “2009 yılında çocuğumuz Caner’in aşılarını yaptırmak için sağlık ocağına götürdük. Sağlık Ocağında üç tane karma aşı yapıldı. Aşıyı yapan hemşire enfeksiyon var. Mutlaka bir doktora görünmeniz gerekiyor dedi. Sağlık Ocağında bulunan doktora çıktık. O da iki tane soğuk algınlığı şurubu yazdı. Şurupları almak için eczaneye gittik. Reçetenin 6 aylık bir bebeğe ait olduğunu söylememe rağmen yanlışlıkla yetişkin hastalara ait şeker ilacı karışmış. Bize Eczanede verilen ilacın bir tanesini kullandık. Bu ilacı kullanmamızdan dolayı Caner yatağa bağımlı yaşamak zorunda kaldı. Araştırma ve Üniversite Hastanelerinde tedavi görmemize rağmen Caner bir türlü iyileşemedi. Eşim çocuğumuzun tedavi parası olan 6 Bin TL yi yanına alarak evden kaçtı. Daha sonra eşimin başka bir kişiyle evlenmek için evden kaçtığını öğrendik. Şimdi çok zor durumdayız. Devletimiz Caner için bakım parası ödüyordu. O parayı eşim alıyordu. Şimdi bakım parası da kesildi. Zor durumda kaldık. Artık Caner’le ben ve kız kardeşim ilgileniyor” dedi.

Tuncay Ertürk; “ İş arıyorum, bulamıyorum. İş olsa da çocuğumu bırakıp gidemiyorum.   İşe gidemediğim için gelirim de yok. O yüzden maddi ve manevi olarak zor durumdayım. Devletimizin ve vicdanı olan herkesten yardım bekliyorum” dedi.

 Caner’in Halası Zeynep Çelik (46) ise; “ Kardeşimin çocuğu yani yeğenim Caner, yanlış ilaç kullanımından dolayı yatağa bağımlı olarak yaşamak zorunda kaldı. Caner’in bakımı için kardeşime ben yardım ediyorum. Benimde ailem var ancak onlar la da Caner’le de tam olarak ilgilenemiyorum.  Vicdanı olan bir anne, kendi çocuğunun tedavi parası olan 6 Bin TL yi yanına alıp gitmez. Çocuğumuzu tedavi ettiremiyoruz. Maddi ve manevi olarak sıkıntılıyız. Devletimizin bize tanımış olduğu bebeğin bakım aylığı da annesinin üzerine olduğu için onu da alamıyoruz. Devletimizden sorunlarımızın çözülmesi için yardım bekliyoruz” dedi.