Cumhuriyet Ortaokulu Öğrenci ve Öğretmenleri Yunanistan’a yapacakları Proje Hareketliliği Öncesi Kaymakam Salih Işık'ıZiyaret Ettiler

Cumhuriyet Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Geri dönüşüm, çevre kirliliği ve verimli enerji kullanma konularını içeren “Daha İyi Bir Gelecek İçin Bugünden Geri Dönüşüm” isimli AB Hayat Boyu Öğrenme Programları Comenius Okul Ortakları Projesi  kapsamında gerçekleştirecekleri Yunanistan ziyareti öncesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin eşliğinde  Kaymakam Salih IŞIK’ı makamında ziyaret ettiler.

Okul Müdürü Durali Akkelle, Müdür Yard. İsa Ceylan, projede görevli İngilizce Öğretmeni ve proje kapsamında Yunanistan’a giden iki öğrencinin katıldığı ziyarette katılımcılar, proje kapsamında Yunanistan’da  yapılacak çalışmaları anlattılar.

Kumluca Kaymakamı Salih IŞIK katılımcı öğrencilerle sohbet etti ve bu gibi çalışmaların gelecekte kişisel gelişimlerine ve hayatlarına yön verebilecek güzel çalışmalar olduğunu ifade etti. Ayrıca Kumluca’daki okul ve kurumların AB projelerine dahil olarak yurt dışında temsil imkanı bulmalarının Kumlucalılar ve ülkemiz için çok önemli bir fırsat ve gurur kaynağı olduğunu vurguladı. Bu nedenle de bu gibi proje çalışmalarının desteklenmesi gerektiğini dile getiren Işık, Bu dinamiğin ilçemizde oluşmasında katkısı olanlara bu bağlamda teşekkürlerini sunduğunu ifade etti. Işık, ülkemizin AB yolunda son yıllarda Ulusal Ajans tarafından yürütülen programlardan çok önemli derecede pay sahibi olduğunu da belirtti. Bu nedenle artık bu konuda okul ve kurumların proje üretme ya da ortaklık kurmadaki durumlarının giderek zorlaştığına da işaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mebbis/Arge  Yöneticisi Şaban Darıyemez de yaptığı açıklamada "Kumluca da 2013 yılı Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius Okul Ortaklıkları projeleri kapsamında 3 okulumuz tarafından proje başvurusu yapıldı ayrıca bir okulumuzun da Comenius Dil Asistanlığı için ev sahipliği başvurusu yaptı, İlçemizde yürütülen uzun alt yapı çalışmaları sonrasında proje kültürü anlamında bir hayli yol kat edildi, böylelikle kaliteli projelerle okullarımız ve kurumlarımız güzel projelerle kendilerini, kurumlarımızı, ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi yurt dışında temsil etmeye başladı" dedi