Geleneksel Kumluca Deve Güreşlerine Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Aydın Özer, Önceki dönem Antalya İyi Parti İl Başkanı Ahmet Aydın, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kumluca Karatepe Stadında yapılan güreşlere Çanakkale, Balıkesir, Aydın, Denizli, Muğla ve Akdeniz bölgesinden 140 güreş devesi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan güreşlerde develer rakiplerine karşı üstünlük sağlayabilmek için kıran kırana mücadele etti. Galip devenin seçilemediği güreşlerde, güreşen develeri birbirlerinden ayırmak için saha görevlileri büyük çaba harcadı.

Güreşlerde Antalya Büyükşehir Belediye Kupası müsabakasında Kumluca’dan Aslan Bey, Çine’den Ayar Efe adlı develer güreşti.

Söke’den Alparslan 1071, Biga’dan Granikos adlı develer Kumluca Belediye Başkanlığı Kupası için mücadele ederken, Kaymakamlık Kupasına, Kumluca'dan Salih Bey Baron ile Aydın Çine’den Dost adlı develer güreşti.

Ziraat Odası kupasına ise Bozdoğan’dan Han 1 ve Didim’den Küçük Ağa adlı develer güreşti.

“Yörükler Hayvan severdir"

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, yaptığı konuşmada, Yörüklerin hayvan sever, vatansever ve misafirperver olduğunu belirtti. Etkinliğin Yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli olduğunu belirtti.

Kumluca Belediye Başkanlığı Kupasına güreşen deve sahiplerine kupalarını veren Başkan Köleoğlu; “Biz 2020 yılını Kumlucalı Kadınlarımızın yılı ilan ettik, 2020 yılı etkinlikleri kazançlarını kadınlarımızın projeleri için kullanacağız" dedi.

140 güreş devesinin katıldı, deve güreşleri Kumluca Kadınları Kooperatifi yararına yapıldı.

Editör: Haber Merkezi