Kumluca’da üçüncüsü düzenlenecek olan Domatexpo “Domates Üreticiliği ve Teknolojileri Fuarı’nda” 60 firma stant açıyor
Kumluca’da bu yıl 3. düzenlenecek Domatexpo Fuarı, 20 Kasım Perşembe günü Kumluca Toptancı Hali’nde açılıyor. 
Bu yıl Kumluca’da üçüncüsü düzenlenecek olan Domatexpo, Domates Üreticiliği ve Teknolojileri Fuarında 60 firmanın stant açacağı bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, bu yıl fuara yurt içi ve yurt dışında domates konusunda sektörün 60 önemli tarım firmasının katılacağını söyledi. 
Bu firmalardan sadece üç tanesinin Kumluca’da faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Çetinkaya, bundan dolayı da fuarın Kumluca’da düzenlenmesinin, Kumluca’nın domates yetiştiriciliğinde geldiği noktayı en iyi şekilde gösterdiğini belirtti. 
Çetinkaya şunları söyledi: 
“Fuarımıza katılacak diğer firmalar ülkemizin büyük tarım firmalarıdır. Yabancı firmaların Türkiye temsilcileri de fuarımızda stant açacak. Bu yıl fuarımızda ziyaretçi açısından geçmiş iki yılın rekorunu yaşayacağımızı ümit ediyoruz.  Ülkemizin değişik bölgelerinden ve çevre il ve ilçelerden otobüslerle ziyaretçi turları düzenlenecek. Perşembe günü saat 10.00’da yapacağımız açılış törenimize tüm halkımızı bekliyoruz.”
Fuarın açılış töreninde üretici ve tüketici kadınları bir araya getirmeyi planladıklarını da kaydeden Çetinkaya, açılış günü kadınların katılacağı çeşitli etkinlikler ve domates yeme yarışması yapılacağını, böylece renkli görüntülerle dolu dolu geçmesini beklediklerini bildirdi.