Eximbank, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ve Kaş kaymakamlığı tarafından Kumluca ve Kaş ilçelerinde düzenlenen toplantılarda Eximbank’ın kapsamı genişletilen kredi ve sigorta hizmetleri anlatıldı. KUTSO Kumluca Merkez Ofisi’nde ve Kaş ilçesi Kalkan eski belediye binasında düzenlenen toplantılara Eximbank Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Genel Müdür Yardımcıları Mesut Günay ve Enis Gültekin ile Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, KUTSO Başkanı Murat H. Günay, KUTSO Meclis Başkanı Mehmet Çetintürk, KUTSO Başkan YardımcılarıBayram Karagül ve Ahmet Çetin, KUTSO Genel Sekreteri Mesut Bakar ve Kumluca ve Kaş’ta hizmet veren yüzün üzerinde işadamı katıldı.

Kumluca Toplantısında açılış konuşmasını yapan Başkan Murat H. Günay “bugün burada yaptığımız toplantı ile Eximbank kredi ve imkanlarını işadamlarımıza birinci ağızdan anlatma imkanı bulduk. Eximbank Genel Müdürümüz Hayrettin Bey’de bizleri kırmayıp Genel Müdür Yardımcılarıyla birlikte buraya gelerek bizlere destek oldular. Kendilerine odamız ve iş camiamız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kaş, Kalkan Mahallesi’nde düzenlenen toplantının açılışında konuşan Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, "Eximbank özellikle ihracatçılarımıza sağladığı kredi ve sigortalar ile işadamlarımıza yıllardır destek oluyor. İşadamlarımızın Eximbank’ın sağladığı düşük faizli krediler ve ihracat sigortaları hakkında bilgilenmeleri için, toplantımızın yararlı olacağını düşünüyorum" dedi.

Toplantıda söz alan Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan “Eximbank 1987 yılından bugüne ihracatçılarımıza hem düşük faizli kredi sağlamakta hem de yaptıkları ihracatı sigorta etmektedir. Türkiye genelinde 12 şube ve irtibat büromuz var gelen istekler üzerine Antalya’da şube açma işlemlerimizi başlattık ve 2016 yılına kadar Antalya şubemizi faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Geçmiş yıllarda yalnızca ihracata yönelik destekler sağlıyorduk. Şu anda Eximbank olarak ülkemize döviz getiren tüm iş adamlarımız imkanlarımızdan faydalanabilir. Özellikle Turizmcilerimiz, kobilerimiz ve ihracata yönelik üretim yapan tüm üreticilerimizi bekliyoruz. Kredilerimizin vadesi 120 günden 10 yıla kadar çıkıyor” dedi.

Sunumların ardından heyet işadamlarının sorunlarını yanıtladı.