Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay  Özgür, beraberinde yardımcıları ve şube müdürleriyle birlikte Kumluca Belediyesinde toplantı düzenledi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, yardımcıları Oğuz Kasap, Tuncay Aykan, Hüseyin Akkaya ve şube müdürleriyle birlikte Kumluca’da Belediye Başkanı, meclis üyeleri ve birim müdürleriyle birlikte toplantı düzenledi.

Toplantının başında konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, kendisinin dördüncü dönem belediye başkanlığını yaptığını, özellikle bu dönemde DSİ ile yapacakları hizmetlerin ilçeye katkısı açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Bölgenin çok iyi bir tarım bölgesi olduğunu ifade eden Çetinkaya, bundan dolayı da başta sulama olmak üzere, yağmur suyu tahliyesi ve derelerin ıslahı konusunda bir çok çalışmanın DSİ tarafından yürütülmesi gerektiğini, belediye olarak da kendilerinin bu hizmetlere her zaman destekçi olacaklarını belirtti.

Çetinkaya şunları söyledi:

“Günümüzde bütün tarımsal alanlarımız ekonomik olması açısından sera alnına dönüşmek zorundu. Biz bölgemizin üretim potansiyelini avantaja çevirmek istiyoruz, bundan dolayı da öncelikle sulama suyuna, sonrasından da yağmur suyu tahliye sistemine ihtiyacımız var. Burada bizim temel çalışmalarımızın başında göletlerimiz geliyor. Su hayattır prensibinden yola çıkarak, biz bölgemiz insanına 9 adet gölet sözü verdik. Eğer bu göletler hayata geçirilebilirse, o zaman ilçemizin ve burada yaşayan insanların kaderleri değişmiş olacaktır.”

Kumluca’da şu anda yapılmış Toptaş Göleti olduğunu ve Adrasan Göletinin yapımının da devam ettiğini kaydeden Çetinkaya, bunların dışında Sarıkavak, Yenicepınar, Baymak, Kanlıböngeç, İncirağacı, Gölcük, İncircik, Erentepe, Güzören, ve Katran deresi  göletlerinin yapılmasını talep ettiklerini bildirdi.

Göletlerin dışında DSİ ile ilçede yürütülen başka çalışmalar  da olduğunu vurgulayan Çetinkaya, bu çalışmalarında Gavur deresi ıslahı, Üleşik deresi ıslahı ve kanal ve kesiklerin temizliği olduğunu bildirdi.

Devler SU İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür de Kumluca’da DSİ olarak büyük yatırımlar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini, bu günde bu çalışmalar ve talep edilen çalışmalar hakkında bilgi almak için bu toplantının organize edildiğini söyledi.

Tarım için öncelikle su olması gerektiğini ifade eden Özgür, ancak bu suyun da taşkınla tarım alanlarına zarar vermemesi gerektiğini bunun için de DSİ’ye büyük görevler düştüğünü belirtti. Özgür, “Biz de DSİ olarak mücadele edeceğiz, çalışacağız. Sizlerden gelen talepleri dinledik, ilgili arkadaşlarımız incelemelerini yapacaklar, uygun olan çalışmalara en kısa sürede başlayacağız. İnşallah, sizler için de bizim içinde yapacağımız tüm çalışmalar hayırlı olur” dedi.