Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediye meclis üyeleriyle birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Turkay Özgür’ü ziyaret ederek, ilçeye yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi aldı.

Ziyarette konuşan DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, DSİ olarak Kumluca’da Üleşik deresinin ıslahı için ihale gerçekleştirdiklerini ve en kısa sürede çalışmalara başlanılacağını söyledi.

Üleşik deresinin ıslahı için gerçekleştirilen ihalenin bedelinin yaklaşık 2,5 milyon lira olduğunu ifade eden Özgür, işin tamamlanmasıyla birlikte Kumluca’da büyük bir sorunun çözüme de kavuşmuş olacağını belirtti.

Kumluca Belediye Başkanı Sayın Hüsamettin Çetinkaya da, Üleşik deresinin ıslahı için DSİ tarafından ihalenin sonuçlanmış olmasından dolayı büyük bir mutluluk sevinç duyduklarını söyledi.

Üleşik deresinin özellikle kış aylarında büyük sıkıntı yarattığını kaydeden Çetinkaya, “Sarıkavak Mahallesi’nden başlayan Üleşik deresi, Karşıyaka ve Kum Mahallelerimizden geçerek denize ulaşıyor. Bölgenin yoğun olarak sera alanı olması dolayısıyla yağmur sularının tahliyesinde zaman zaman bu bölgede sorun yaşıyor ve sıkıntı çekiyorduk. Yapılan ihaleyle birlikte derenin ıslahı neticesinde yaşadığımız sorunların ortadan kalkacaktır. Ben bu konuda ilçe halkımız adına emeği geçen DSİ Bölge Müdürümüz ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.