Ziyarette konuşan AK parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kumluca ve çevresi için yapılmasını istedikleri bazı çalışmalar olduğunu, bu çalışmaların bir bölümünü de Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ile koordineli olarak yapılacak çalışmalar olduğunu söyledi.

Kumluca’da yapılacak çalışmalar arasında gölet projeleri olduğunu ifade eden Uslu, bu göletlerde Toptaş göletinin daha önce tamamlanarak faaliyete geçtiğini, Adrasan göletinin ise gelecek Haziran ayından itibaren faaliyete geçeceğini belirtti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, DSİ tarafından ilçede büyük yatırımlar yapıldığını bu yatırımlar arasında daha önce ıslahı yapılan Gavur deresi, Toptaş göleti ve bir çok kanalın temizlik ve ıslahı olduğunu söyledi.

Kumluca’nın ekonomisine yön verecek, gelişim ve değişimine büyük katkı sağlayacak gölet projeleri konusunda çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Çetinkaya, “Burada bizim arzuladığımız öncelikle göletlerin biran önce yapılması ve faaliyete başlamasıdır. Göletlerimiz faaliyete başladığı zaman tarımsal üretimimiz yıl boyu olacak ve buda ekonomimize büyük katkı sağlayacaktır. İlçemizde 11 adet gölet yapılmasını istiyoruz, bunlarda biri tamamlandı, biri tamamlanmak üzere. Temennimiz diğer dokuz göletin de biran önce tamamlanması” dedi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür de, ilçedeki gölet projeleriyle ilgili DSİ Bölge Müdürlüğü olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını, Toptaş ve Adrasan göletleri dışında 2019 yılına kadar iki göletin daha bitirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Bunların dışında Beykonak, İncircik, Karacaören, Mavikent, Ortaköy ve Yenicepınar göletleriyle ilgili su ölçümlerinin tamamlandığını, Nisan ayı içinde planlama ihalesi yapılacağını ifade eden Özgür, Gölcük göletiyle ilgili de yıl bazlı su ölçüm çalışmasının devam ettiğini bildirdi.

  

Editör: Haber Merkezi