Kumluca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Kumluca’da bulunan eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu, Sultan Alpaslan Okulu konferans salonunda, öğrencilere “Necip Fazıl’ın hayatı ve paylaşmak” konulu konferans verdi.

Eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu, Necip Fazıl’ın hayatını tam manasıyla incelendiğinde, onun yaşama bakışını, insanlığa hizmet anlayışını ve paylaşmanın net bir şekilde görüleceğini ifade ederek, “Eğer arkanızdan hayırlı insan, iyi insan, faydalı kişi dedirtmek istiyorsak hepimiz aynı felsefede hareket etmeliyiz. Çünkü bize verilen bir hayat, sınırlı bir ömür var. Bunu en iyi değerlendirmeli, insanlığa faydalı şekilde işler yaparak ömrümüzü geçirmeliyiz” dedi.

Günümüzde en çok yaşanan sıkıntıların başında paylaşmamak ve paylaşılanı kabullenmemek geldiğini belirten Vakkasoğlu, “Eğer ekmeğimizi paylaşabilirsek, suyumuzu paylaşabilirsek, bilgimizi paylaşabilirsek o zaman insanlığa bir faydamız olur. Aksi takdirde, bizimle birlikte yok olup gidecek her şeyin hiç kimseye bir faydası olmaz. Bunun için gençler, sizin önünüzde büyük bir fırsat var. Bunu iyi değerlendirin. İnsanlığa ve topluma faydalı hizmetler üretmeye gayret edin” diye konuştu.

Konferansının sonunda Vakkasoğlu, öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Vakkasoğlu’nun konferansını, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Kumluca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Süleyman Fethi Örgel, şube müdürleri ve öğretmenlerde dinledi.