Kumluca ilçesinde, bu yıl eğitim-öğretim döneminde 60 gün devamsızlığı bulunan bir öğrencinin velisine, sürekli uyarı yazısı yazılmasına rağmen çocuğunu okula göndermediği gerekçesiyle 1200 Lira ceza tahakkuk ettirildi. 

Kumluca Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Barbaros Orta Okulu 5. sınıf öğrencisi E,O'nun (10), 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde sürekli devamsızlık yapması üzerine, öğrenci velisinin yazılı ve sözlü olarak uyarıldığını ancak öğrencinin aile tarafından okula devam ettirilmediğini belirtildi. 

Bugüne kadar uyarılara dikkate almayan ve çocuğunun okula gitmek istemediğini beyan eden aileye para cezası uygulanacağının bildirildiğini, son olarak da İlköğretim Kanunları Yönetmeliği'ndeki "öğrencinin okula devam etmediği her gün için ceza uygulanacağı"na ilişkin maddenin yer aldığı uyarı yazısı gönderdiklerini, Veliye gönderilen yazıda, daha sonraki aşamada ise hapis cezası uygulanacağına dikkat çekildiğini belirtilmesine rağmen, çocuğunu okula göndermeyen veliye 1200 TL ceza tahakkuk ettirildiği açıklandı.