KUMLUCA HABER  - 16 yaşındaki sürücünün otomobille çarptığı yaşlı adam öldü


Kumluca’da 16 yaşındaki sürücünün çarptığı yaşlı adam kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 


Alınan bilgiye göre, Kumluca’ya bağlı Toptaş Mahallesinde iki gün önce vatandaşlar tarafından isminin Durmuş Dal (77) olduğu öğrenilen bir kişi yol kenarında kanlar içinde bulundu. Vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekibi yaşlı adama ilk müdahaleyi yaptı. 


Daha sonra ambulansla Kumluca Devlet Hastanesine kaldırılan yaşlı adam burada yapılan müdahalenin ardından Antalya’da özel bir hastaneye sevk edildi. Yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayan yaşlı adam yaşamını yitirdi. 


Olay yerinde jandarma tarafından yapılan incelemede yaşlı adamın kaza geçirdiği ve kendisine çarpan aracın kaçtığı belirledi. Görgü tanıklarının ifadesine başvuran ve yol güzergahında bir işyerinin güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, yaşlı adama 72 ED 614 plakalı otomobilin çarptığını belirledi. 


Otomobil ile sahibi evinde göz altına alınırken, Araç sahibinin verdiği ifadede aracı 16 yaşındaki oğlu A.K’nin kullandığını ve kaza yerinden korktuğu için kaza anında araçta bulunan iki arkadaşıyla birlikte kaçtığını söyledi. 


İfadesi alınan ehliyetsiz ve yaşı küçük otomobil sürücüsü, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.