Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret eden CLK Akdeniz Elektrik A.Ş. Kumluca Sorumlusu Ali Öztürk ve CLK Akdeniz Elektrik A.Ş. Perakende Satış Sorumlusu Mustafa Kaptı, ilçede yaşanan elektrik kesintileri ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Kumluca’da enerji kullanımın yoğun olduğunu ve enerji hatlarının en az 30 yıllık eski hatlardan oluştuğunu ifade eden Öztürk, her geçen gün artan enerji kullanımın mevcut hatlarla sağlanmasının zaman zaman aksaklılara neden olduğunu, buna bağlı olarak da ilçeye enerji sağlamakta zorlandıklarını belirtti.

Bu durumun düzeltilmesi için ilçe genelinde dört ayrı noktada çalışmaların yürütüldüğünü kaydeden Öztürk, “İnşallah bugün yaşadığımız sorunları, yaptığımız çalışmalar sayesinde gelecekte yaşamayacağız. Son bir yıldır Kumluca’ya elektrik konusunda büyük yatırımlar yapıyoruz. Bunlara rağmen enerji sıkıntısı yaşanmasının nedeni, enerji altyapısının ihtiyaçlara cevap vermemesi ve her geçen gün enerji kullanımın artmasıdır. Çalışmalarımızın büyük bölümünü tamamlamış durumdayız, çalışmalarımız tamamlandığında yaşadığımız sıkıntılar ortadan kalkacak” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ilçenin iklimsel yapısından dolayı hem kışın hem de yazın enerji kullanımının yoğun olduğunu, bundan dolayı da yaşanan sıkıntıların vatandaşları zor durumda bıraktığını söyledi.

CLK Akdeniz Elektrik A.Ş’nin son altı ay içinde ilçeye 2.3 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdiğini hatırlatan Çetinkaya, bu yatırımların amacının yaşanan enerji sıkıntılarına çözüm bulmak olduğunu, inşallah kısa sürede çalışmaların tamamlanmasını ümit ettiklerini bildirdi.

CLK Akdeniz Elektrik A.Ş. Perakende Satış Sorumlusu Mustafa Kaptı da, abonelerin sayaçlarının geç okunduğu yönündeki geçen dönem yaşanan sıkıntının, bir defaya mahsus faturaların güncellenmesinden kaynaklandığını, bundan böyle sayaçların aylık olarak okunacağını ve böyle bir aksaklığın olmayacağını bildirdi.