İyi insan yetiştirmeyi temel alan “Değerler Eğitimi” çalışmaları kapsamında bu ay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  koordinesinde ve Öğretmenler Günü Kutlama Komitesince hazırlanan kutlama programı kapsamında Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 20.11.2012 Salı Günü Emekli Öğretmenler ile öğle yemeğinde bir araya geldiler
 
Yemekte İlçe Kaymakam  Sayın Salih IŞIK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf TEKDEMİR, Şube Müdürleri, Kumluca Eğitimine emeği geçen Emekli Öğretmenler  katıldı. Yemek sonrasında düzenlenen törende İlçe Milli Eğitim Müdürü  yaptığı konuşma da "Öncelikle bu buluşma etkinliğe katılarak bizleri onurlandırdıkları için Emekli Öğretmenlerimize teşekkürlerimi, hoş geldiniz dileklerimi  sunuyorum, Bu çalışmanın öğretmenler gününün arifesinde yapılıyor olmasının müdürlüğümüz ve kutlama komitesindeki arkadaşlarımız için ayrı bir önem arz ediyor, değerler eğitimi kapsamında bu gibi örnek çalışmaların yapıldıkça değerlerimizin kamuoyunda öneminin artacağını, Kumluca eğitiminde önemli katkıları olan değerli öğretmenlerimiz için düzenlediğimiz bu etkinliğin bundan sonra daha da olgunlaştırılarak her yıl düzenlenmesi noktasında gereken her şeyin yapılacağını ifade ediyorum."
 İlçe Müdürü  konuşmasının sonunda, 24 Kasım 2012 Cumartesi günü Kumluca Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz Öğretmenler Günü Kutlama Programına burada bulunan herkesi davet ediyorum dedi .

Kaymakam  Sayın Salih IŞIK, emekli öğretmenlerimizi bir arada görmekten dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirerek. Değerler Eğitimi alanında valiliğimizin başlattığı ve ilçelerde uygulanan birçok faaliyet olduğunu bu çalışmaların iyi insan yetiştirmenin önemine günümüzde verilen önemin bir göstergesi olduğunu ifade etti.  kaymakam  öğrencilik yıllarından yaşadığı bir olayı emekli öğretmenler ile paylaştı. Tüm katılımcılara  iyi dilek ve temennilerini ileterek katılımcılara teşekkür etti.

Duygu ve düşüncelerini belirtmek isteyen Emekli öğretmenle de bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen müdürlük yetkililerine teşekkür ettiklerini ve hatırlanmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade ettiler. Bu özel gündemli toplantıda öğretmenlik duygusunu yeniden ve ilk günkü gibi yaşadıklarını dile getiren emekli öğretmenler aynı zamanda birbirleriyle de hasret giderme imkanına kavuştular.

Etkinliğin ardından tüm emekli öğretmenler ve organizasyon komitesi, İlçe Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün katılımıyla toplu fotoğraf çektirdiler.