Kumluca’ya bağlı Mavikent Mahallesi’nde bulunan, Mustafa-Ayşe Acarbulut Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde yürütülen AB Erasmus+ projesi paydaşları Polonya, Bulgaristan ve İtalya’dan öğrenci ve kamu kurumu temsilcileri Kumluca’yı ziyaret etti.

Avrupa Birliği (AB) Erasmus+ yürütülen ve koordinatörlüğünü, Mavikent Mustafa-Ayşe Acarbulut Anadolu Lisesi’nin yaptığı “Engellilere empati” projesi ortakları, İtalya, Bulgaristan ve Polonya’dan Kumluca’ya öğrenci ve kamu kurumu temsilcileri, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette proje hakkında bilgi veren, Mavikent Mustafa-Ayşe Acarbulut Anadolu Lisesi Müdür Soner Abaydın, AB Erasmus+ projesini geçtiğimiz yıl hazırladıklarını ve okullarının Türkiye genelinde 19’uncu olarak projeyi kazandığını söyledi.

Projenin amacının toplumda engelli bireylerin yaşamlarına dikkat çekmek, engelli bireyler hakkında neler yapılıyor ve yapılabilir konularda ülkeler arasında bilgi paylaşımı sağlamak ve engelli bireylerin yaşadıkları zorlulara empati yapmak olduğunu ifade eden Abaydın, bu konuda proje paydaşları ülkelerde uygulanan çalışmaları yerinde görme fırsatı bulduklarını belirtti.

Abaydın, “Projemiz 100 avroluk bir proje ve proje koordinatörlüğünü okulumuz yapmakta. İki yıl sürece proje kapsamında her ülkeye ikişer defa ziyaretimiz olacak. Proje sonunda elde ettiğimiz bilgiler ve ortaya konulan çalışmaları bir kitapçıkta toplayacak bunu tekrar proje ortağı ülkelerle paylaşacağız. Bunun dışında ortaklarımızla birlikte okullarda projemiz adı altına öğrencilerimize değişik zamanlarda engellilerin yaşamlarındaki zorluklara dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler yapıyoruz” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, böyle bir proje yürüttükleri için Mavikent Mustafa-Ayşe Acarbulut Anadolu Lisesi idarecilerine ve misafir ülke temsilcilerine teşekkür etti.

Engelliler konusunda toplumda daha fazla duyarlılık oluşması gerektiğini ifade eden Çetinkaya, yapılan projenin bu anlamda çok verimli olacağına inandığını, engelli bireylere karşı toplumda duyarlılık oluşmasında katkı sağlayacağını belirtti.

Çetinkaya, “Kumluca Belediyesi olarak bizimde yerel yönetimlerde engellilerin yaşamına dikkat çekmek için yürüttüğümüz bazı çalışmalar var. Bu çalışmalarımızdan bazıları bu yıl ilçemizde düzenlediğimiz futbol turnuvası ve halk koşumuzu ‘Spor engel tanımız’ sloganıyla engellilerimizin katımıyla gerçekleştirdik. Bunun dışında belediye yaptığımız çalışmalarda engellilerimize kolaylık sağlayacak çalışmalar yapıyoruz. Ben bu anlamda yürütülen projenin çok verimli olacağını düşünerek katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, misafir ülke temsilcileri ve öğrencilere Kumluca’yı tanıtan Kumluca Belediyesi kültürel yayınlarından hediye etti. Misafir ülkelerin temsilcileri de, Başkan Çetinkaya’ya ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri takdim ettiler.