30 Mart yerel seçimlerinin ardından,  köy statüsünden mahalleye dönüşen Altınkaya’da, daha önce jandarma karakolu olarak kullanılan bina ve arsa, Maliye eski Bakanı Mehmet Şimşek’in imzasıyla, Kumluca Belediyesi’ne tahsis edildi.

Tahsis yazışmalarının tamamlanmasının ardından Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Songur, Emlak ve İstimlak Müdürü Ömer Serttük ile Kumluca Mal Müdürlüğü Milli Emlak Şefi Eyüp Albayrak, Altınyaka Mahallesi’ndeki jandarma karakolu ve arsa üzerine incelemede bulunarak teslim alma belgesini imzaladılar.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, jandarma karakolu binası ve arsasının Kumluca Belediyesi’ne tahsis esilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, mahalle statüsüne dönüşen Altınyaka Mahallesi’nde daha önce jandarma karakolu olarak kullanılan, ancak bir süredir boş ve atıl olan bina ve arsasının, Başbakanlığın genelgesiyle, Maliye eski Bakanı Mehmet Şimşek’in imzasıyla Kumluca Belediyesi’ne tahsis edildiğini söyledi.

Tahsis gereği arsa ve binanın ticari amaçla kullanılamayacağını ifade eden Çetinkaya, “Altınyaka Mahallemiz, ilçemizin en eski ve önemli bir yerleşim yeridir. Burada daha önce jandarma karakolu olarak kullanılan, ancak bir süredir boş ve atıl bulunan arsa ve karakol binası Ekim ayı sonu itibariyle eski Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’in imzasıyla Belediyemize tahsis edildi. Özellikle yaz aylarına ilçe halkımız tarafından yayla olarak kullanılan ve nüfus yoğunluğu artan Altınyaka Mahallemizde, bin 115 metrekare alana sahip arsa üzerine, belediye olarak halkımızın kullanımı için sosyal donatı alanı yapmayı planlıyoruz” dedi.

Yapacakları çalışmayla Altınyaka Mahallesi’nin farklı bir görünüme kavuşacağını kaydeden Çetinkaya, bu konuda arsanın tahsisinde emeği geçenlere ve eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e teşekkür etti.