Kumluca Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde “Etkili aile seminerleri” verilmeye başladı.

Kumluca Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen ve dört hafta sürecek etkili aile seminerlerinde konusunda uzman sosyal hizmet, psikolojik danışman ve diyetisyenler tarafından aileler aile içi etkili iletişim konuları anlatılacak.

İlk eğitim seminerine Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ve aileler katıldı. Seminer öncesi konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, toplumları oluşturan bireylerin ailelerden oluştuğunu, sağlıklı ailelerin oluşabilmesi içinde aile içinde iletişimin güzel olması gerektiğini söyledi.

Bu amaçla, Kumluca Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçen yıl başlattıkları aile seminerlerini bu yılda devam ettirdiklerini kaydeden Çetinkaya, “Sadece aile içinde değil, toplumun herkesiminde iletişim çok önemlidir. Karşınızdaki kişiyle iletişim kuramazsanız, iletişimsiz bir hayat ise boşa geçmiş bir hayattır. Ben bu vesileyle seminerlerimizin faydalı olacağına inanıyor, değerli konuşmacılarımız ve siz katılımcılara gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Seminerde konuşan Sosyal Hizmet Uzmanı ve Yazar Refik Akten de aile içi iletişimde yaşanan olumsuzlukları ve bu olumsuzlukların yaşanmaması için yapılacaklar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Günümüz toplumlarında ailelerin sorunları duygularıyla yönettiğini ifade eden Akten, “Evliliğinizi bir arada tutan mantık değil aşktır. Ailelerimiz ister eşler arasında olsun, isterse de çocukları arasında iletişimde net tavır ortaya koymalıdır. Aksi takdirde aile içi iletişimimiz koparsa, mutsuz aileler ortaya çıkar ki buda toplumun mutsuz olmasına neden olur. Bunun için öncelikle karşılıklı saygı ve sevgimizi birbirimize aktarmalıyız.” dedi.

Seminerin diğer haftalarında, çocukların beslenmesinde nelere dikkat edilmeli, bağımlılıkla mücadele ve ekran bağımlılığı ile çocuk yetiştirmede aile tutumları davranış sorunlarıyla başetme yöntemleri  konuları anlatılacak.