Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat H. Günay, Kumluca Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Rıdvan Falay, Kumluca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Şakir Yıldırım, yapımı devam eden Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi inşaatında incelemelerde bulundular.

İnşaat hakkında bilgi veren Kumluca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Şakir Yıldırım, inşaatta şu anda iç ve dış cephe boya çalışmalarının sürdüğünü, iç oda kapıları, dış cephe kaplaması ile çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Bu çalışmaların da yaklaşık bir ay gibi bir sürede bitirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Yıldırım, çalışmalar tamamlandıktan sonra diğer bina için çalışmanın da idare tarafından yapılacağını belirtti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ilk Yüksek Okul olarak düşünülerek başlanılan ve daha sonra Fakülteye dönüştürülen inşaatın biran önce tamamlanabilmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

Yaptıkları inceleme sonunda inşaatın iç ve dış boya çalışmaları, dış cephe giydirme, bina iç kapıları ve çevre düzenlemesi çalışmalarının yapılması gerektiğini tespit ettiklerini ifade eden Çetinkaya, “Kumluca Belediyesi ve hayırseverlerimizin destekleriyle Fakülte inşaatı binamız bu güne kadar geldi. Son olarak yaptığımız incelemede, binanın dış cephe, peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmasının yapılmasına karar verdik. Belediye olarak dış cephe giydirmesi, peyzaj ve çevre düzenlemesini bugünden itibaren başlatıyoruz. Bina içi kapılar ile diğer eksiklerin giderilmesi içinde çalışmalara hız verildi. İnşallah 1 Aralık günü Fakülte binasını Akdeniz Üniversitesine teslim etmiş olacağız” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin gelecek yıldan itibaren öğrenci almaya başlamasını ümit ettiklerini belirten Çetinkaya, Fakültenin eğitim öğretime başlamasıyla Kumluca’nın eğitim alanındaki değerinin bir kat daha artacağını bildirdi.