Başvurusu yapılan "Fark yarat, yerele değer kat" projesi açılış toplantısı yapıldı. Adrasan Mahallesindeki bir otelde gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısına Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Sayın, Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Proje Koordinatörü Prof. Dr. İlhan Günbayı ve diğer davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından proje konusunda bilgi veren Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Proje Koordinatörü Prof. Dr. İlhan Günbayı, Akdeniz Üniversitesi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama Merkezi ve Araştırma Merkezinin 2012 yılında gençlerin sosyal hayata katılımını güçlendirmek amacıyla kurulduğunu söyledi.

Bu doğrultuda yola çıkarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hibelendirilen "Fark yarat, yerele değer kat" projesiyle yöre gençlerinin en temel sorunlarından biri olan istihdam sorununa çözüm bulmayı hedeflediklerini belirtti.

Günbayı şunları söyledi:

“Yöremizde yaşayan lise mezunu veya okul terk etmiş belli bir mesleği ve kalifiye bir iş becerisi olmayan gençleri iş sahibi yapmayı amaçladığımız bu projemiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından hibelendirilyor ve yerel yönetimlerce destekleniyor. Bu amaçla projemizin uygulanması anlamında ilimiz dahilinde en uygun yer olarak Adrasan Mahallesini seçtik. Burada Kumluca Belediye Başkanımız başta olmak üzere Kaymakamlığımız ve yerel işletmecilerimiz projemize destek veriyorlar. Güzel bir proje olacağını ümit ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, adı geçen projenin içerisinde insan yaşamını değiştirecek, yaşanılan bölgeyi sosyal ve ekonomik anlamda kalkındıracak etkenlerden oluştuğunu gördüğünü bu anlamda turizm konusunda doğal güzellikleriyle açılıma son derece elverişli olan Adrasan’ın seçilmesinin önemli olduğunu söyledi.

İnsan hayatından fark yaratacak, iz bırakacak bir oluşum için farklı yaşamak gerektiğini ifade eden Çetinkaya, “Projemizin adı fark yarak, yerele değer kat olarak belirlenmiş k, bu da bence çok önemli. Bu proje için Adrasan’ın seçilmiş olması bir farklılık, bundan dolayı da Adrasan’ı ve burada yaşayan insanları şanslı olarak görüyorum. Adrasan’da turizm farklı, burada yaşayan insanlar farklı, Akdeniz Üniversitesi de, bu farkı fark ediyor ve böyle bir proje hazırlıyor. Ben bu konuda emek veren hocalarımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kumluca Kaymakamı Polat Kara da, Adrasan’a ve Adarsan’da yaşayan insanlara değer vererek böyle bir projenin hazırlanmasının çok önemli olduğunu, bunundan Akdeniz Üniversitesi ve proje paydaşlarının Adrasan’a verdikleri değerin en güzel göstergesi olduğunu belirtti.

Proje kapsamında 30 öğrenci 60 günlük aşçılık mesleki eğitimi, ekolojik ürün geliştirme mesleki eğitimi, turizm İngilizcesi eğitimi, genel beceri eğitimi ve girişimcilik eğitimi gibi eğitimler ve çeşitli çalışma ziyaretleri gerçekleştirecekler.