Bu yıl ilk kez mezun veren Kumluca Havva-Sedat Atilla Avcıoğlu Fen Lisesinde coşkulu bir mezuniyet töreni düzenlendi.
Kumluca’da hayırsever iş adamı Sedat Avcıoğlu tarafından yaptırılan ve eğitim öğretime dört yıl önce açılan Havva Sedat Atilla Avcıoğlu Fen Lisesi düzenlenen mezuniyet töreniyle bu yıl ilk mezunlarını verdi.
Havva Sedat Atilla Avcıoğlu Fen Lisesi’nin okul bahçesinde düzenlenen törene Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, hayırsever iş adamı Sedat Atilla Avcıoğlu, daire amirleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Okul Müdürü Hasan Arıcan, “Havva Sedat Atilla Avcıoğlu Fen Lisesi olarak bugün mezun olan öğrencilerimizle, 2013 yılında bir hayalle başladığımız yolculuğumuzda sona gelmiş bulunuyoruz. Bu ülkenin en büyük sermayesi karakteri sağlam, özgür düşünebilen, tarih ve kimlik bilinci yüksek, öz güven sahibi gençlerdir. Bizlerde ülkemizin geleceği olan öğrencilerimize bilgi yüklemenin yanında topluma yararlı birer insan olmaları çabası içerisinde olduk” dedi. 
Hayırsever iş adamı Sedat Atilla Avcıoğlu’da, bu törenin yapılmasından dolayı büyük mutluluk ve onur duyduğunu ifade etti. Avcıoğlu, “Hayırların en önemli olanlarından biriside çocuklara, gençlere, eğitime yapılandır gayesiyle dört yıl önce temel attığımızda bir amacımız vardı. Bu okuldan vatanına, milletine ve ailesine hayırlı, geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olabilecek, geçmişinden ders alan geleceğine umutla bakan, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirip mezun etmekti. Çok şükür bugün bu mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi, konser ve diploma töreni gerçekleşti. Törende derece yapan öğrenciler diplomalarını protokol üyelerinden aldı. 12 sınıf öğrencileri okul birincisi Pınar Bayrakcı’ya Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara ve hayırsever Sedat Atilla Avcıoğlu, okul ikincisi Bekir Budak’a Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, okul üçüncüsü Beyza Öner’e İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin tarafından diploma ve plaket verildi.