Kumluca’da bu yıl 18. gerçekleştirilecek Tarım ve Seracılık Festivali hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 18. Düzenlenecek Tarım ve Seracılık Festivali öncesi, mahalle muhtarlarıyla toplantı yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çataltepe başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, mahalle muhtarlarının festival etkinlikleri için yapacakları çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Başkan Yardımcısı Çataltepe, her yıl olduğu gibi bu yılda festivalin ana temasının yörük göçü ve yörük obasının oluşturduğunu ifade etti. Ancak bu yılki yörük obası kurulmasının geçmiş yıllardan farklı olacağını belirten Çataltepe, “Bu yılki festivalimizde mahalle muhtarlıklarımızın öncülüğünde vatandaşların desteğiyle yörük obası kuracağız. Bunun için hazırlıklarımız devam ediyor. 20 Nisan’dan itibaren bir hafta süreyle etkinliklerimiz yörük obalarında sürecek.” dedi.

Festival etkinliklerinin büyük bölümün şekillendiğini, etkinlikler içinde bu yıl bir başka farklılığın da Türkiye Motokros Şampiyonası bulunduğunu anımsatan Çataltepe, acı biber yeme yarışı, halat yarışı, kadınlar günü, konserler ve finalde ise yağlı güreşlerle festivalin sona ereceğini bildirdi.

Toplantıya katılan mahalle muhtarları kendilerinin de bu yıl etkinliklerin farklılık olması için çalıştıklarını, özellikle de yörük obalarında her gün farklı bir etkinlik düzenlemeyi planladıklarını belirttiler. Muhtarlar, yapacakları etkinliklerin mahalleler arasındaki yaşam ve kültür farkının ortaya çıkarması ve en güzel etkinliği kendi mahallelerinin sergilemesi açısından gizli tuttuklarını ifade ederek, “Yapacağımız etkinlikler vatandaşlarımıza sürpriz olacak. Etkinliklerimizin nasıl olacağınız vatandaşlarımız izlemeye geldiklerinde görecekler.” diye konuştular.