Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğünce organize edilen “Kumluca Gelidonya’yı Keşfediyor” etkinliğine Gelidonya Feneri’ne temiz bir doğa için, yeşil bir adım sloganıyla doğa yürüyüşü gerçekleştirildi 

Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “Kumluca Gelidonya’yı Keşfediyor” yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanında başladı. Yürüyüşe katılan yaklaşık 600 doğasever, 20 otobüsle önce Mavikent Mahallesi Karaöz mevkine ulaştılar.  

Burada yaya olarak devam eden yürüyüş öncesi katılımcılara bilgi veren Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hakan Çataltepe, Spor İşleri Müdürlüğü olarak daha önce Cumhuriyet etkinlikleri kapsamında Sarnıç Tepesi yürüyüşü gerçekleştirdiklerini, bugünde Kumluca’nın ve Türkiye’nin önemli Deniz Fenerlerinden Gelidonya’yı keşfetmek için böyle bir organize gerçekleştirdiklerini söyledi.  

Amaçlarının doğa sporlarıyla halkı bir araya getirmek ve birlik beraberlik için doğa ve spor alışkanlığı kazandırmak olduğunu ifade eden Çataltepe, “Yürüyüşümüzün toplamı yaklaşık sekiz kilometre. Doğayla iç içe orman içerisinde, Akdeniz’in eşsiz güzelliğini setrederek yürüyüşümüz gerçekleşecek. Yürüyüş güzergahında sizlere kahvaltılık, su ve meyve suyu ikramımız olarak. Gelidonya Feneri’ne ulaştığımızda eşsiz manzara eşliğinde kahvaltımızı yaparak, Gelidonya Feneri hakkında bilgi alacağız. İnşallah güzel bir etkinlik olur, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.  

Daha sonra yürüyüş başladı. Yaklaşık bir saat süren yürüyüş sonrasında Gelidonya Feneri’ne ulaşan katılımcılar, burada kahvaltı yaparak, bol bol fotoğraf çektirdiler. Yürüyüşe Tema Vakfı Kumluca Temsilciliği ve Beykonak Enduro Motorsporları Kulübü üyeleri de destek verdi.  

Yürüyüş sonunda katılımcılara organizasyon komitesine teşekkür eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Spor İşleri Müdürlüğünün ikincisini gerçekleştirdiği doğa yürüyüşlerine halkın gösterdiği ilgiden son derece memnun olduğunu, bu tür organizasyonların bundan sonrada devam edeceğini söyledi.  

Etkinliğin amacının sadece doğa yürüyüşü olmadığını, katılımcılara doğa sevgisi kazandırmanın yanı sıra yürüyüş yapılan tarihi, doğal ve kültürel miraslar hakkında bilgilendirmeler yapıldığını ifade eden Çetinkaya, “Spor İşleri Müdürlüğümüzün ikincisini gerçekleştirdiği etkinliğimiz çok güzel geçti. Katılımcılar etkinlikten son derece memnun kaldıklarını ifade ettiler. İnşallah bundan sonrada bu tür etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Amacımız halkımızla birlikte, doğal güzelliklerimizi keşfetmek, tarihi ve kültürel miraslarımızı öğrenmek. Bu konuda halkımızın da bundan sonra farklı bölgelere yürüyüş yapılması yönünde talepleri var. Ben tekrar emeği geçen tüm arkadaşlarıma, etkinliğe katılan halkımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Etkinliğe ayrıca, doğa severler tarafından yürüyüş boyunca yürüyüş yolu güzergahı ve çevresinde doğa temizliği gerçekleştirildi.