Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ayşegül Alkan, hastanede bulunan 0,3 tesla gücündeki eski MR cihazının yerine 1,5 tesla gücünde olan yeni son teknoloji MR cihazının gelerek Haziran ayı sonu itibariyle kurulumunun tamamlandığını ve 1 Temmuz’da hastalara hizmet vermeye başladığını belirtti.

Yeni MR Cihazının yüksek kalitede görüntüleme, daha az sesli ve çevre dostu olma özelliğinin olduğunu ifade eden Başhekim Uzm. Dr. Ayşegül Alkan  “günümüzün en iyi magnet homojenitesi ve en iyi sistem performansına sahip MR Sistemi ile artık elde edilen görüntüler son derece net ve keskin olacaktır. Bu görüntü kalitesi kısa sürede tüm vücut, nöro, anjio, ortopedik, gövde, onkolojik ve kolanjiografi incelemelerine olanak sağlayacaktır. Ayrıca yeni nesil MR sistemimiz sıfır helyum harcaması nedeniyle çevreci özellikleri ile de ekosistemimize sağladığı faydalar açısından son derece önemli bir yere sahiptir. Sistemimiz sahip olduğu üstün sessiz MR özelliği sayesinde ses şiddetini %95’e kadar azaltmakta, özellikle MR gürültüsünden rahatsız olan hastalara yönelik konforlu bir MR incelemesi olanağı sağlamaktadır.. Özellikle Nöro, spinal ve ortopedik incelemeler için 10 dakikanın altında yüksek kalitede görüntüleme yapabilmesi hastalarımızın daha hızlı sonuç almasını sağlamaktadır. Günümüzde artan ortopedik metal implant kullanımı (protez) nedeniyle görüntüleme de yaşanan zorluklar yeni cihazımızın (WARP) özelliği sayesinde artık daha kolay incelenir hale gelmiştir.” dedi.

Özellikli MR Çekimlerinde Hasta Sevkine Son

Yeni MR cihazının hastanede hizmete başlamasıyla birlikte özellikli çekimler için hastaneye başvuran hastaların diğer hastanelere gitmelerine gerek kalmadığını belirten Başhekim Uzm. Dr. Ayşegül Alkan; kurulan MR cihazının sadece Kumluca’daki hastalara değil; Finike, Demre ve Kemer

gibi yakın ilçelerdeki hastalara da fayda sağlayacağını ifade etti. Başhekim Uzm. Dr. Ayşegül Alkan; “Personellerimizin özverili çalışmaları ile de hastalarımıza 3 gün içerisinde sonuç sağlanmakta olup kolay, hızlı ve erken teşhis sayesinde hastalarımızın yaşam kaliteleri artacaktır. Bu ileri teknoloji ile donatılmış cihazı hastanemize kazandıran, desteklerini ve yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri başta olmak üzere, tüm genel sekreterlik çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.